Masterclass Anne Lacaton en Jean Philippe Vassal

Opgelet: de uitreiking van de eredoctoraten en alle masterclasses zijn geannuleerd n.a.v. de richtlijnen van de overheid dd. 12 maart 2020.

Transformeren, hergebruiken, uitbreiden … meer doen met minder

Datum wordt later bepaaldLacaton en Vassal

Prof. Anne Lacaton en prof. Jean Philippe Vassal ontvangen een eredoctoraat in de ontwerpwetenschappen als erkenning voor hun expertise op het gebied van architectuur.

Lacaton & Vassal is een internationaal erkend architectenbureau dat in Parijs is gehuisvest en waarvan beide vennoten gerenommeerde docenten zijn aan de architectuuropleidingen van ETH Zurich en UDK Berlijn.

Met hun onderwijs- en ontwerppraktijk geven ze een duidelijk signaal aan de internationale (architectuur)gemeenschap: afbraak omwille van te beperkte comforteisen of wijzigende esthetische visies is vandaag niet meer tolereerbaar, maar transformatie en inzetten op duurzame circulaire economie is essentieel.

In deze masterclass laten ze zien hoe ze via ontwerpend onderzoek ingaan op deze hete hangijzers in het maatschappelijke debat: creatieve oplossingen zoeken voor verlaten, vergruisde complexen en stedelijke contexten, duurzaamheid en stedelijke productiviteit en hoe via ontwerpend onderzoek en bouwpraktijk ontwerpers hun sociale en economische verantwoordelijkheid kunnen opnemen.

Schrijf je in voor de masterclass

• 12.00 uur  Verwelkoming
    Prof. dr. Alex Vanneste, decaan Faculteit Ontwerpwetenschappen, Universiteit Antwerpen

• 12.05 uur  Introductie