Side header image

Levenskwaliteit na kankerbehandeling

Wetenschappelijke vooruitgang zorgt ervoor dat patiënten na kanker steeds langer overleven. Dit is goed nieuws maar brengt tegelijk nieuwe uitdagingen met zich mee. De aanslepende effecten van de kanker zelf en/of de kankerbehandeling hebben een negatieve invloed op de levenskwaliteit. Gekende voorbeelden: aanhoudende vermoeidheid, minder spiermassa en kracht, moeilijker inspanningen kunnen verdragen, pijn, tintelingen in tenen en vingers, dikke ledematen na het wegnemen van lymfeknopen, spier- en gewrichtsklachten, en hartproblemen.

Veel kankeroverlevers boeten daardoor serieus in op hun levenskwaliteit. En dat is nu net waar de onderzoeksgroep MOVANT (Movement Antwerpen) iets aan wil doen. Zij doen onderzoek naar hoe deze neveneffecten ontstaan. Tegelijk ontwikkelen ze betere manieren om ze te kunnen voorkomen en te behandelen. 

Wil jij kankeroverlevers na hun behandeling aan de beste levenskwaliteit helpen? 

Om het onderzoek zowel klinisch als fundamenteel naar een hogere versnelling te brengen, heeft MOVANT extra middelen nodig. Jouw gift is cruciaal in de strijd om voor alle kankeroverlevers de meest optimale levenskwaliteit te kunnen garanderen. Wens je ons onderzoek financieel te steunen? Dat kan via een online schenking of via een overschrijving op het bankrekeningnummer BE42 7310 4624 7854 van de Universiteit Antwerpen (op naam van Universiteit Antwerpen, Prinsstraat 13) met vermelding: “Levenskwaliteit na kankerbehandeling”.

Je hebt recht op een belastingvermindering van 45% van het bedrag van jouw gift vanaf 40 euro. U ontvangt hiervoor een attest van de Universiteit Antwerpen. Bezorg ons het handgiftformulier en vul “Levenskwaliteit na kankerbehandeling” in als bestemming van jouw voorkeur. Wens je deze of andere mogelijkheden voor het steunen van het onderzoek verder te bespreken, aarzel dan niet om contact op te nemen. Wil je weten wat MOVANT tot hiertoe al verwezenlijkt heeft? Neem dan een kijkje op de projectwebsite.

Contact:

  • Dr. Lies Durnez, Lies.durnez@uantwerpen.be (coördinator onderzoek MOVANT)
  • Prof. dr. Eric van Breda, eric.vanbreda@uantwerpen.be (vakgroepvoorzitter; onderzoeker)
  • Prof. dr. Nick Gebruers, nick.gebruers@uantwerpen.be (onderzoeker)
  • Adres: MOVANT, Campus Drie Eiken R3, Universiteit Antwerpen Universiteitsplein 1, 2610 Wilrijk