Side header image

Activiteiten

Inauguratie Leerstoel Zorg en Natuurlijke Leefomgeving

Deze leerstoel ontvangt gedurende 3 jaar financiering van de Provincie Antwerpen en bouwt voort op het werk van het lopende project “Licht op Groen” waarin de onderzoeksgroep ELIZA samenwerkt met de Provincie Antwerpen.
Vanaf 2019 zet de leerstoel zich in op onderzoek, onderwijs en dienstverlening over de betere afstemming tussen eerstelijns gezondheidszorg en een natuurlijke leefomgeving.

Op 28 maart 2018 vindt vanaf 16 uur de inauguratie plaats op Campus Drie Eiken in Wilrijk, aula O5.

Bekijk het programma en schrijf je in.

Verlenging Leerstoel Mensura

Mensura verlengde opnieuw hun Leerstoel in Veiligheidswetenschappen voor een periode van 2 jaar. Op donderdag 18 januari 2018, werd deze verlenging ingehuldigd.
Mensura wil werkgevers eenvoudige, transparante en efficiënte oplossingen aanbieden inzake preventie, gezondheid en veiligheid op het werk. bovendien wil Mensura een maatschappelijke bijdrage leveren door werkgevers te helpen om duurzame tewerkstelling te creëren en te voldoen aan hun wettelijke verplichtingen.

Infomiddag legateren
Op woensdag 13 december 2017 namen alumni en sympathisanten van de Universiteit Antwerpen deel aan de jaarlijkse infomiddag over legateren. De inschrijvingen waren een overdonderend succes. Geïnteresseerden die een plaatsje hadden bemachtigd, luisterden naar de boeiende presentatie van professor Nicolas Geelhand de Merxem over het nieuwe erfrecht. Vervolgens stelden drie professoren hun innovatief onderzoek voor, meteen ook de drie nieuwe jaarprojecten van het Universiteitsfonds:

Prof. dr. Dries Knapen: Alternatieve proefkonijnen

Prof. dr. Manuel Morrens: Strijd tegen depressie

Prof. dr. Stijn Verwulgen: 3D-protheses


Bekijk de video 'UAntwerpen krijgt recordbedrag van 3 miljoen euro aan schenkingen' op ATV

Beluister het Radio 2-fragment met Tinne Marynissen over het recordaantal giften voor het Universiteitsfonds

Lees het artikel 'Recordaantal giften voor Universiteit Antwerpen' in De Standaard

Lees het artikel 'UAntwerpen krijgt steeds meer schenkingen' in GvA


Salon van het Testament voor het Goede Doel
Naar aanleiding van hun tiende verjaardag trakteerde Testament.be op een Tournée Généreuse. Op donderdag 26 oktober 2017 hield deze tournee halt in Antwerpen.
De genodigden kwamen in de Darwinzaal van het Elisabeth Center luisteren naar de infosessie “ABC van schenken en legateren aan het goede doel en besparen op successierechten”.
In de Marmeren Zaal konden mensen kennis maken met een aantal goede doelen.
Ook wij waren aanwezig met een stand en we hebben zo heel wat aangename en boeiende gesprekken mogen voeren.

Bekijk de video 'Steeds vaker gaat erfenis naar het goede doel' op ATV

Inauguratie Leerstoel water-link
Op 1 juni 2017 vond de inauguratie van de leerstoel water-link plaats in de historische aula op campus Middelheim. Deze leerstoel kwam tot stand met de steun van water-link, het integrale waterbedrijf van groot Antwerpen en omgeving. Het doel van deze leerstoel is de risico’s op waterverontreiniging beter te identificeren en te beheersen doorheen de hele drinkwaterketen: van bron en productie over distributie tot levering bij de klant. De onderzoeksactiviteiten binnen de leerstoel zijn uniek en omvatten verschillende disciplines: chemische analysetechnieken, risicobeoordeling, milieu-economie en sociologie.