Update 30 augustus 2021

Hieronder geven we je een algemeen overzicht van de coronamaatregelen die UAntwerpen hanteert. Meer gedetailleerde informatie van alle maatregelen vind je als student terug op Blackboard.

Onderwijs

Vanaf de start van het academiejaar 2021-2022 gebruiken alle Vlaamse universiteiten opnieuw de volledige campuscapaciteit en kan contactonderwijs terug doorgaan waar dit normaal wordt voorzien. 

Ook practica en labo-oefeningen mogen op volle capaciteit plaatsvinden, en bibliotheken en studieruimten kunnen volledig gebruikt worden. 

Alle stages mogen opnieuw doorgaan, volgens de regels op de stageplaats. 

Alle opleidingen doen inspanningen om waar dat zinvol en haalbaar is lessen ook digitaal ter beschikking te stellen via opnames.

Op de campus blijft het dragen van een mondmasker overal verplicht. Het masker mag enkel af wanneer je neerzit en de afstand van 1,5 meter wordt bewaard.

Er wordt maximaal ingezet op ventileren en verluchten van lokalen en auditoria zodat het onderwijs veilig kan verlopen.

De luchtkwaliteit wordt gemonitord en indien nodig kunnen voor specifieke lokalen beperkingen voor het aantal toegelaten personen gelden.

Inschrijvingen, infodagen en examens zullen ook weer doorgaan in normale omstandigheden.

Voor alle events zal het Covid Safe Ticket standaard toegepast worden.

Bibliotheek

Vanaf het academiejaar 2021-2022 kunnen bibliotheken en studieruimtes opnieuw volledig gebruikt worden. Raadpleeg de website van de bibliotheek voor de actuele situatie.

Veiligheid op de campus

Tot en met het einde van de tweede examenperiode gelden volgende maatregelen op de campus:

  • Hou afstand van mekaar (anderhalve meter = anderhalve meter)
  • Reinig regelmatig je handen
  • Verplichting om mondmasker te dragen in de binnenruimten op de campussen. Enkel eten/drinken is toegelaten zonder mondmasker. Eten en drinken gebeurt individueel én op minstens 1.5m afstand tussen de omstaanders (ook geen foodsharing!)​
  • Er geldt ook buiten een mondmaskerplicht in een straal van 200 meter rond de ingangen van UAntwerpen-gebouwen.

Vanaf de start van het academiejaar 2021-2022 (27 september 2021) gelden deze maatregelen op de campus: 

  • Mondmaskers blijven overal op de campus verplicht en mogen enkel af wanneer je neerzit en 1,5 meter afstand kan bewaren. 
  • Hand- en hoesthygiëne blijven essentieel: was of desinfecteer regelmatig je handen en hoest in je elleboog
  • Fysiek afstand houden is het belangrijkste beschermingsmiddel

Nood aan een babbel?

Heb je het even moeilijk of heb je nood aan een babbel? Een heleboel mensen staan voor je klaar. Via het STIP kan je terecht bij onze studentenbegeleiders en -psychologen. Je kan ze bereiken via telefoon, e-mail of chat. Een persoonlijk gesprek kan ook online via video.

Ook de studenten van Students for Students staan voor je klaar. 

Hulp nodig bij je studies?

Op je faculteit staat je studietrajectbegeleider voor je klaar. Je vindt de contactgegevens op de Blackboardpagina van jouw faculteit. Ook bij het STIP kan je terecht voor hulp bij je studies. 

Tips en workshops

Tips nodig rond studiemethode, het aanpakken van uitstelgedrag of faalangst? Neem een kijkje op deze Blackboardpagina. Je vindt er praktische tips, maar ook (online) workshops ronds studeren. 

Andere vormen van steun

Op Blackboard > Ondersteuning vind je de weg naar alle mogelijke vormen van ondersteuning die we je bieden. Van hulp bij je studieplanning tot praktische vragen rond ICT, administratie of studentenjobs.

Financiële steun

Ondervind je financiële moeilijkheden door de coronamaatregelen? Dan kan je een financiële toelage vragen bij de Sociale Dienst via socialedienst@uantwerpen.be.

Geen laptop? Huur of leen er een

Beschik je over onvoldoende middelen om een eigen laptop aan te schaffen? Misschien is een leen- of huurlaptop wel iets voor jou. Lees meer over deze regeling op Blackboard.

Kan ik nog naar het buitenland?

De maatregelen die de verschillende overheden al namen en nog zullen nemen rond het coronavirus in hun land, kunnen gevolgen hebben voor studenten die dit academiejaar naar het buitenland zullen of zouden gaan.

Alle informatie over uitwisseling in coronatijden vind je op Blackboard.

Toch nog vragen? Contacteer outgoingstudents@uantwerpen.be