Side header image

UAntwerpen in coronatijden: wegwijs voor studenten

Een bijzonder academiejaar, dat is het in ieder geval. Maar dat wil niet zeggen dat er niets mag of kan. Hieronder geven we je een algemeen overzicht van hoe UAntwerpen eruit ziet in coronatijden. Meer gedetailleerde informatie van alle maatregelen vind je als student terug op Blackboard.

Als het kan, zoveel mogelijk les op de campus

UAntwerpen kiest voor een weloverwogen en realistische mix van onderwijs op de campus en online werkvormen. Hoeveel les je op de campus hebt, hangt af van de kleurcode waarin we ons bevinden. Dat is momenteel code oranje voor eerstejaarsbachelorstudenten, voor de andere studenten worden de maatregelen aangescherpt vanaf 26 oktober. Meer gedetailleerde informatie kunnen studenten terugvinden op Blackboard

Tussen de lessen door even pauzeren of studeren
Heb je les op de campus? Blijf voor en na je les niet plakken. Tijdens springuren kan je terecht in een heleboel vertoefruimtes op onze campussen. Je kan er op veilige afstand pauzeren, wat werken of studeren. Je vindt het overzicht van deze plekken terug op Blackboard.

Samen studeren in de bibliotheek
Heb je een rustige en veilige plek nodig om te studeren? Reserveer dan je plekje via ‘Take a seat’ in één van de bibliotheken. Er is plaats genoeg. 

Groepswerk of overleg met medestudenten
Samenwerken en overleggen? Dat kan. Reserveer je lokaal. 

Veilig op de campus

We zien je heel graag komen, maar we houden het graag veilig. Draag zorg voor elkaar en respecteer deze regels:

  • Hou afstand van mekaar (anderhalve meter = anderhalve meter)
  • Was regelmatig je handen
  • Draag je mondmasker overal waar je geen 1,5 meter afstand kan houden (ook in gangen en andere ruimtes), wanneer je een leslokaal binnengaat en afhankelijk van de kleurcode ook in het auditorium, les- of praktijklokaal.
  • Antwerps gouverneur Cathy Berx kondigde begin oktober ook een mondmaskerplicht aan in een straal van 200 meter rond ingangen van onderwijsinstellingen. Dat geldt dus ook voor de ingangen van UAntwerpen-gebouwen.

Samen genieten van het studentenleven

Het studentenleven ziet er dit jaar dan wel anders uit, maar stil ligt het zeker niet. Op www.vuas.be ontdek je welke evenementen de studentenverenigingen op een coronaveilige manier organiseren.

Sport en cultuur
Via de UAntwerpen Plus Pass kan je op een coronaproof manier samen gaan sporten of cultuur beleven.

Samen eten
Op dit moment (update 19 oktober) kan je jammer genoeg niet ter plaatse eten in de studentenrestaurants van komida. Er is wel nog steeds een afhaalmogelijkheid. 

Samen op kot
Zorg ook op kot van mekaar en hou het veilig. Deze richtlijnen kunnen je daarbij helpen.

Nood aan een babbel? 

Heb je het even moeilijk of heb je nood aan een babbel? Een heleboel mensen staan voor je klaar. Via het STIP kan je terecht bij onze studentenbegeleiders en -psychologen. Je kan ze bereiken via telefoon, e-mail of chat. Een persoonlijk gesprek kan ook zowel online via video als live.

Hulp nodig bij je studies? 

Op je faculteit staat je studietrajectbegeleider voor je klaar. Je vindt de contactgegevens op de Blackboardpagina van jouw faculteit.

Tips en workshops
Tips nodig rond studiemethode, het aanpakken van uitstelgedrag of faalangst? Neem een kijkje op deze Blackboardpagina. Je vindt er praktische tips, maar ook (online) workshops ronds studeren. 

Andere vormen van steun
Op Blackboard > Ondersteuning vind je de weg naar alle mogelijke vormen van ondersteuning die we je bieden. Van hulp bij je studieplanning tot praktische vragen rond ICT, administratie of studentenjobs.

Financiële steun
Ondervind je financiële moeilijkheden door de coronamaatregelen? Dan kan je een financiële toelage vragen bij de Sociale Dienst via socialedienst@uantwerpen.be.

Je kan nog steeds naar het buitenland

Buitenlandse reizen in het kader van je studie kunnen plaatsvinden, mits aan een aantal voorwaarden is voldaan. Meer informatie hierover vind je als student terug op Blackboard onder ‘Buitenland’.