Jawel, je ziet het goed, onze website steekt in een nieuw jasje!

De inhoud bleef nochtans hetzelfde maar wordt nu gedragen door een volledig vernieuwd design.

Het webdesign is vanaf nu mobile first, zodat je de site veel makkelijker kan bezoeken via je smartphone.

De website is toegankelijker voor mensen met een beperking. Kleurcontrasten, lettertypes, navigatiebesturing ... voldoen aan de richtlijnen van Anysurfer, het label voor toegankelijke websites.

Het grotere lettertype biedt bovendien meer leescomfort voor elke bezoeker.

Grafische elementen komen veel beter tot hun recht, waardoor we jou een fijne surfervaring kunnen bieden.

De belangrijkste informatie die door jullie - de bezoekers - het meest gezocht wordt, heeft nu een prominente plaats in de navigatie. Zo kan je bv vanop de homepage meteen op zoek naar jouw ideale opleiding.

Het redesign is het resultaat van een traject dat begeleid werd door Internet Architects. Bij Internet Architects staat de gebruiker centraal. Audits, enquêtes en gebruikerstesten leerden ons wat de toptaken en pijnpunten van de website waren, en welke verbeteringen we moesten doorvoeren. De afgelopen jaren namen we reeds kleine stappen, maar op maandag 23 november namen we een heel grote stap. Het traject is daarmee echter nog niet afgelopen. De volgende maanden (en jaren) werken we continu verder aan belangrijke inhoudelijke en functionele verbeteringen.

Headless Content Management Systeem

Het nieuwe design ging ook samen met enkele belangrijke technische verbeteringen. Samen met het redesign stapten we over naar een 'headless CMS'. Het ‘hart’ van de website, alle inhoud, migreerde naar een moderne en duurzame databankarchitectuur die onafhankelijk staat van de voorkant van de website. De inhoud van de databank wordt via stukjes code (API's) doorgestuurd naar de front-end (de website zoals jullie die nu zien). Daardoor kan de databank later ook gebruikt worden om andere kanalen van inhoud te voorzien (studenten- of personeelsplatform, beeldschermen ...).