Side header image

Universiteit Antwerpen rouwt

Ook al was er nog maar een sprankeltje hoop, studenten en medewerkers van de Universiteit Antwerpen bleven hopen op goed nieuws over Julie Van Espen, studente in de master internationale betrekkingen en diplomatie. Het heeft helaas niet mogen zijn: maandagnamiddag kwam het dramatische bericht dat het lichaam van Julie, die vorig jaar aan onze universiteit haar diploma toegepaste economische wetenschappen behaalde, teruggevonden werd.

“Onze gedachten gaan uit naar de ouders van Julie, naar haar zus Elise, broer Andreas en de naaste familie, haar vriend Thomas en naar iedereen die haar van nabij gekend heeft”, zegt rector Herman Van Goethem. “Dit is onwezenlijk. Op zo’n momenten vindt de hele universitaire gemeenschap steun bij elkaar. Bij die menselijke warmte proberen we op een discrete manier ook de ouders en de familie van Julie te betrekken.”

Valérie

Universiteit Antwerpen moest ook afscheid nemen van rechtenstudente Valérie die op dinsdag 7 mei overleed. De universiteit biedt de familie haar oprechte deelneming aan.

Stiltemoment

Op donderdag 9 mei om 14 uur hield de universiteit een indrukwekkende minuut stilte voor beide overleden studentes. 

Gedicht campusdichter

Campusdichter Zainab-Noor Intisar el Hejazi schreef volgend gedicht na het overlijden van Julie: 

Opvang studenten

Alle studenten die naar aanleiding van dit drama met vragen zitten, kunnen vanzelfsprekend terecht bij de studentenbegeleiders via het StudentenInformatiePunt (STIP).

De lessen van de opleiding internationale betrekkingen en diplomatie worden opgeschort op dinsdag 7 en woensdag 8 mei. Er wordt een opvangmoment voorzien voor de medestudenten van Julie, meer informatie via het studentenportaal.

Rouwregister

Iedereen die een boodschap wil nalaten ter nagedachtenis van Julie, kan tussen 8 en 19 uur terecht in: 

  • Gebouw M, Meerminne, Sint-Jacobstraat 2, Antwerpen (Stadscampus) 
  • Gebouw R, gelijkvloers bibliotheek, Universiteitsplein 1, Wilrijk (Campus Drie Eiken)
  • Gebouw T, Groenenborgerlaan 171, Antwerpen (Campus Groenenborger)

Het rouwregister zal hier de komende dagen blijven liggen. 

Rouwregister