Er bestaan verschillende netwerken en initiatieven die rond het thema LGBTQ+ werken. Deze netwerken en initiatieven hebben hun eigen doelstellingen en vullen elkaar aan.

Wil je graag meer weten welke deze zijn en op welke manier je hieraan kan deelnemen? Of hoe je op de hoogte kan blijven van hun werking? Neem dan zeker een kijkje op de verschillende pagina’s.


Netwerken en initiatieven

 • LGBTQ+ netwerk: Het LGBTQ+ netwerk bestaat uit zowel personeel als studenten, zowel LGBTQ+ personen als ‘straight allies’. Dit netwerk staat voor het realiseren van bottom-up beleid, het uitwerken van acties en sensibilisering over LGBTQ+.  
   
 • A* Network: Het A* Network is een onderzoeksnetwerk met als doelstelling om onderzoek en expertise aan de Universiteit Antwerpen over gender en seksualiteit te verzamelen en zichtbaar te maken.
   
 • LGBTQ+-Forum: Het LGBTQ-Forum is een netwerk van onderzoekers en medewerkers uit diverse middenveldorganisaties die met seksuele en genderdiversiteit bezig zijn.
   
 • De Flamingo's: De Flamingo’s is de enige LGTBQ+ studentenclub van ’t Stad.

Externe verenigingen

 • Het Roze Huis: Het Roze Huis – çavaria Antwerpen is een koepelorganisatie voor LGBT+ verenigingen die actief zijn in de provincie Antwerpen. Hier vind je een overzicht van alle  Antwerpse verenigingen die zijn aangesloten bij Het Roze Huis.
   
 • Çavaria: In Vlaanderen en Brussel zijn er meer dan 125 verenigingen voor holebi’s, transgender en intersekse personen actief. Hier vind je een overzicht van deze verenigingen.