​Cum Laude is een blond, verfrissend biertje met een aroma van passievrucht, mango en pompelmoes

Het donkere broertje Cum Laude Rood is een donkerbruin, sterk bier met een kruidig karakter. Beide worden gebrouwen door de broers Benny en Erwin Van Aerschot, alumni en winnaars van de wedstrijd 'Beste hobbybrouwer van de Lage Landen'. 

Cum Laude in een nieuw jasje

Een nieuwe huisstijl voor UAntwerpen betekent ook een nieuwe huisstijl voor het Cum Laude huisbier. Momenteel steekt de Cum Laude Blond al in een nieuw jasje, de Cum Laude Rood volgt later.

Cum Laude als geschenk

Het ideale cadeautje voor alle bierliefhebbers of... om zelf van te genieten.  

Cum Laude en Cum Laude Rood zijn verkrijgbaar op de campussen van de Universiteit Antwerpen en bestaan in flessen van 33 cl en 75 cl:

​Geniet... 

Over de productie van het bier is goed nagedacht. UAntwerpen hoopt dat dat ook tijdens de consumptie gebeurt. Geniet van Cum Laude, maar drink met mate.

De roots van Cum Laude

De Universiteit Antwerpen lanceerde in 2015 met Cum Laude haar eigen blonde biertje. 

Na de opening van het academiejaar op 28 september 2017 stelde ze in primeur het donkere broertje voor: Cum Laude Rood. 

Met de lancering van Cum Laude Rood introduceert de universiteit een nieuwe traditie. 'Elk academiejaar wordt het recept van het donkere bier aangepast', legt rector Herman Van Goethem uit. 'Van iedere versie wordt slechts een gelimiteerde oplage gebrouwen. Die lanceren we telkens bij de opening van het academiejaar. Het bier zal ook geschonken worden op de alumniborrels voor de pas afgestudeerden. Zo krijgt elke lichting oud-studenten een eigen bier.

Cum Laude 2015
Cum Laude heeft een frisse afdronk en subtiele hoptoets om er net dat tikkeltje extra aan te geven. Op die manier weet dit bier zich als geen ander te onderscheiden. Op korte tijd werd dit blondje een klassieker op recepties van de universiteit. Ook als relatiegeschenk voor binnen- en buitenlandse gasten scoort het hoge toppen. 

Cum Laude Rood 2017
Het succes van Cum Laude inspireerde de universiteit en de Inglorious Brew Stars ertoe een tweede biertje te lanceren: Cum Laude Rood. Dit donkere broertje van de blonde Cum Laude heeft een rood etiket. Het bier krijgt zijn bijzondere smaak door de toevoeging van noten op verschillende momenten tijdens het brouwproces. Licht gebrande mouten en toetsen van karamel brengen het bier subtiel in balans.

De brouwers
UAntwerpen deed voor Cum Laude een beroep op de broers Benny en Erwin Van Aerschot, alumni en winnaars van de wedstrijd Beste hobbybrouwer van de Lage Landen. De tweelingbroers runnen hun eigen brouwerij en bedachten als de Inglorious Brew Stars het recept van Cum Laude.