Side header image

Departement ICT

In een universiteit met bijna 20 000 studenten en 5000 personeelsleden is de ICT-uitdaging levensgroot. En die uitdaging wordt met de dag groter, want het gebruik van laptops, tablets, smartphones en co neemt nog voortdurend toe.
Tal van informaticasystemen proberen het leven van de studenten en de medewerkers van de Universiteit Antwerpen zo aangenaam mogelijk te maken. Voor dit alles is een machinepark geïnstalleerd van meer dan 300 servers , 4000 PC clients en meer dan 150 TB aan centrale opslagcapaciteit. Integratie, automatisatie en uniformisatie zijn de belangrijke sleutelwoorden. Een doorgedreven én professionele informatisering is absoluut noodzakelijk om een succesvolle universiteit dagelijks op topniveau te laten presteren.

De activiteiten van het Departement ICT zijn voor een groot deel gericht op de ondersteuning van kernprocessen als onderwijs, onderzoek en dienstverlening alsook van secundaire processen als beheer, administratie en management.  Daarnaast is er ook nog de rechtstreekse ondersteuning van de eindgebruikers en het instandhouden van de benodigde infrastructuur.

ICT is er voor studenten…

Het studenteninformatiesysteem SisA is een webgebaseerd administratief systeem met PeopleSoft Campus Solutions als onderliggende software. SisA heeft een uitgebouwde selfservice module, die studenten helpt bij het beheren van alle administratie die gepaard gaat met hun studies.
Het Blackboard-platform geeft gestalte aan de elektronische leeromgeving van de Universiteit Antwerpen. Het maakt studenten mogelijk efficiënt te communiceren met collega’s en docenten, om elektronisch de valven te lezen en om allerlei praktische info over collegeroosters, taken en examens te raadplegen. De Universiteit Antwerpen is trouwens een van de twee bevoorrechte partners van Blackboard op het Europese vasteland.

voor docenten…

SisA is ook een handig instrument voor docenten: zij kunnen via de selfservicemodule de aanwezigheidslijsten bekijken en afdrukken, persoonlijke weekroosters opvragen en cijfers invoeren.
Ook de docenten maken gebruik van Blackboard. Het systeem maakt het hen mogelijk de cursus en extra materiaal, in alle mogelijke vormen, online te zetten.

en voor medewerkers

Via de Peoplesoftware beheren de vijfduizend medewerkers van de Universiteit Antwerpen volautomatisch heel wat personeelszaken (vakantiedagen, fietsvergoeding, …).
Dat het Departement ICT helemaal mee is met zijn tijd, vertaalt zich onder meer in de mogelijkheid om van op elke denkbare locatie via een veilige en snelle VPN-verbinding op het netwerk van de universiteit te geraken. Zo kan een medewerker thuis en zelfs in het buitenland op dezelfde manier werken als op de universiteitscampus.

Contact

Departement ICT
Cindy De Moor
Campus Middelheim, gebouw I
M.I.034
Middelheimlaan 1
2020 Antwerpen
België
Tel. + 32 (0)3 265 19 21
Fax + 32 (0)3 265 20 46
secretariaatICT@uantwerpen.be