Wachtwoord vergeten of gestolen

Als je vermoedt dat je wachtwoord gestolen werd, probeer het dan onmiddellijk opnieuw in te stellen. Als dit niet lukt via de Password Site, neem dan zo snel mogelijk contact op met de Helpdesk ICT.

Stel een nieuw wachtwoord in

Je kan een bericht laten versturen naar een privé e-mailadres of gsm-nummer om je wachtwoord opnieuw in te stellen.

Procedure

 1. Ga naar de Password Site.
 2. Vul je gebruikersnaam in, gevolgd door “@ad.ua.ac.be”. Geef ook de veiligheidscode in.
 3. Volg de instructies op het scherm om een verificatiecode te versturen naar je privé e-mailadres of gsm-nummer.
 4. Geef de verificatiecode in.
 5. Volg de instructies op het scherm om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Vooraf geen e-mailadres of gsm-nummer ingevoerd?

Dit kan uiteraard alleen als je op voorhand een privé e-mailadres of gsm-nummer hebt ingevoerd.

Als je dat niet gedaan hebt, neem dan contact op met de Helpdesk ICT. Zij doen het nodige om je verder te helpen. Derden contacteren in eerste instantie hun contactpersoon bij de Universiteit Antwerpen.

Wachtwoordvereisten

Het is belangrijk dat je nieuwe wachtwoord voldoet aan de wachtwoordvereisten van de Universiteit Antwerpen. Volgende minimale eisen gelden:

 • Het wachtwoord bevat minimum 15 tot maximum 30 karakters.
 • De verschillende karakters moeten drie van de vier volgende eigenschappen bezitten:
  • Hoofdletters: A - Z
  • Kleine letters: a - z
  • Cijfers: 0 - 9
  • Speciale karakters, zoals: #  $  !  +
 • Het wachtwoord mag geen onderdeel van je volledige naam bevatten (2 opeenvolgende karakters).
 • Het wachtwoord mag niet overeenkomen of lijken op de vorige 10 gebruikte wachtwoorden.
 • Opgelet, gebruik deze tekens niet: 
  accenten, trema: ´ ` ¨
  alle letters met trema en umlaut: ë ö ï …
  alle letters met accent aigu, grave, circonflexe: é í …/ à è ù …/ â ô …
  andere, speciale tekens: µ £ € § ç ° ² ³

Gedeelde bestanden met OneDrive

Wanneer een medewerker van de Universiteit Antwerpen een map of een bestand met u deelt via OneDrive ontvangt u hier een e-mailbericht over. Om de inhoud die u werd toegestuurd te openen klikt u op de blauwe knop Open.

Op de webpagina die vervolgens geopend wordt vult u het e-mailadres in waarop u het e-mailbericht heeft ontvangen. Klik daarna op Continue waarna er een verificatiecode wordt verzonden naar dit e-mailadres.

Deze verificatiecode kopieert en plakt u vervolgens in het veldje Enter code, en klikt u op Verify. Hierna zal de map of het bestand dat onze medewerker met u gedeeld heeft openen in de browser.

Tip
Het verzendadres van dit soort e-mailberichten is steeds de naam van de medewerker die bestanden met u wil delen. Het feitelijke e-mailadres is echter steeds no-reply@sharepointonline.com. Krijgt u deze berichten in uw spam folder, dan kan u dit e-mailadres toevoegen aan de vertrouwde afzenders van uw e-mailprogramma. Contacteer hiervoor uw lokale helpdesk of IT-supportmedewerker.

Skype voor Bedrijven: web app

Vergaderen met UAntwerpen op afstand. 
Je bent geen personeelslid, maar je wil wel deelnemen aan een online vergadering bij de Universiteit Antwerpen?

Skype voor Bedrijven werkt, voor deelnemers aan vergaderingen zonder UAntwerpen-account, met de Skype voor Bedrijven web app.

 • De eerste keer dien je deze kleine plug-in te installeren op je pc, daarna kan je de volgende keer sneller aanmelden.Daarom raden we je aan om, als je voor het eerst gebruik maakt van Skype voor Bedrijven, deze stapjes geruime tijd voor het begintijdstip van de vergadering al eens uit te voeren.​ 

 • Voor de vergadering begint, open je het e-mailbericht met de uitnodiging voor de online vergadering en klik op Deelnemen aan Skype-vergadering

 • Klik vervolgens op Deelnemen via Skype voor Bedrijven Web App (eventueel annuleer je het aanmeldschermpje eerst nog even).

 • Klik op het volgende scherm op Invoegtoepassing voor Skype voor Bedrijven Web App als deze plug-in nog niet eerder geïnstalleerd was op je toestel. Als de plug-in eerder reeds geïnstalleerd geweest is, kan je deze stap overslaan. Ben je niet zeker of de plug-in geïnstalleerd is? Klik dan nog even op de link om deze alsnog te installeren.

 • Je ziet even een scherm verschijnen met een statusbalkje, dat na de installatie weer verdwijnt. Hierna klik je gewoon op de groene knop Deelnemen aan de vergadering.Windows 10 toont je mogelijk eerst een ander kadertje waar je op Ja klikt. 

 • Geef vervolgens je naam in en klik op de groene knop Deelnemen aan de bespreking. Krijg je een aanmeldvenster te zien, klik dan op Annuleren. Op het scherm klik je op de witte knop Aanmelden als gast bij de vergadering.

 • Eventueel sta je de invoegtoepassing voor Skype voor Bedrijven Web App nog even toe om audio en video te gebruiken.