Side header image

Skype for business - online vergaderen met UAntwerpen

Je bent geen personeelslid, maar je wil wel deelnemen aan een online vergadering bij de Universiteit Antwerpen?

Hieronder vind je de instructies:

  • Als de vergadering begint, en je werkt op je toestel en Outlook is actief, dan krijg je een herinnering te zien voor de geplande vergadering.
  • Was je nog niet aan het werk op je toestel, ga dan naar het e-mailbericht met de uitnodiging voor de online vergadering en klik op "Deelnemen aan Skype-vergadering":

  • Deze link is ook handig voor de organisator van de vergadering, om vóór de start van de vergadering allerlei zaken klaar te zetten zoals een presentatie, documenten ...
  • Na het klikken op de link opent de pagina van de online vergaderruimte:

  • Heb je een (gast-) account van de Universiteit Antwerpen? Probeer dan hiermee in te loggen in het venster getiteld “Windows Security”. Heb je geen account of wil de site jouw account niet aanvaarden, klik dan op “Cancel” en kies ervoor om deel te nemen als gast door onderaan te klikken op “U kunt zich hier aanmelden” bij “Bent u een gast bij deze bespreking?”

  • Vul vervolgens een schermnaam (liefst jouw eigen, volledige naam) in. Deze naam wordt getoond aan alle aanwezigen. Klik daarna op “Deelnemen aan de bespreking”:

  • Neem je voor de eerste keer deel aan een online vergadering via Lync of Skype for Business, dan krijg je onderstaand downloadvenster te zien (in Internet Explorer):

Je dient immers de Lync Web App te installeren voor je kan deelnemen. Klik daarvoor op “Run” zodat de applicatie zichzelf kan installeren. Na de installatie krijg je een melding dat de invoegtoepassing “Microsoft Lync Web App” zich wil laden. Klik hier op “Toestaan”:

  • Daarna word je naar een virtuele wachtkamer gebracht. Wacht tot de organisator van de vergadering jou toelaat tot de meeting.

Het is mogelijk dat Windows Firewall nog even komt melden dat de Web App geblokkeerd wordt. In dat geval klik je gewoon op “Allow access”:

  • Je bent nu toegelaten tot de online meeting en kan beginnen deelnemen via tekstberichten, stem via de microfoon, of video via de webcam. Je kan ook vragen aan de organisator om documenten of presentaties te delen, enz.

 

We wensen je een productieve en succesvolle vergadering!