Side header image

CurieuzeNeuzen

CurieuzeNeuzen Vlaanderen is het grootste burgeronderzoek naar luchtkwaliteit ooit. Het wordt uitgerold onder wetenschappelijke begeleiding van Universiteit Antwerpen.
In 20.000 straten in Vlaanderen meten CurieuzeNeuzen in mei 2018 tot hoeveel stikstofdioxide het verkeer hun buurt leidt.

Het doel van dit onderzoek is de luchtkwaliteit over heel Vlaanderen gedetailleerd in kaart te brengen, zowel in de stad als op het platteland.

Om het project van A tot Z uit te werken zijn we nog op zoek naar bijkomende fondsen. Hiermee willen we onder andere een educatief pakket voor scholen ontwikkelen, de resultaten breder communiceren en bijkomend diepgaand onderzoek verrichten. Op die manier leveren we op internationaal en Europees vlak een stevig visitekaartje af.

Steun dit uniek citizen-scienceproject en doe een gift.

Via het bankrekeningnummer BE42 7310 4624 7854 van de Universiteit Antwerpen (op naam van Universiteit Antwerpen, Prinsstraat 13) met vermelding: "fiscaal attest CurieuzeNeuzen".

U heeft recht op een belastingvermindering van 45% van het bedrag van uw gift vanaf €40. U ontvangt hiervoor een attest van de Universiteit Antwerpen.

Meer info over CurieuzeNeuzen Vlaanderen vindt u op www.curieuzeneuzen.be