Alain Gadisseur

Gastprofessor

Foto ID

Over Alain Gadisseur

Prof dr Alain Gadisseur is Kliniekhoofd in de dienst hematologie van het UZ Antwerpen. In die hoedanigheid behandelt hij patienten met hematologische aandoeningen, benigne en maligne,  en patienten met stollingsproblemen. Hij begeleid ook studenten en arts-specialisten in opleiding in interne geneeskunde en hematologie.

Hij is Medisch Directeur van de stamceltransplantatie en heeft een belangrijke rol gespeeld in het verkrijgen en behouden van de JACIE erkenning  voor autologe en allogene stamceltransplantatie door de dienst hematologie. Prof dr Alain Gadisseur is eveneens JACIE inspecteur (kliniek) en heeft reeds verschillende JACIE inspecties geleid in binnen- en buitenland.

Prof Gadisseur heeft sinds zijn komst naar het UZA de stollingsexpertise uitgebouwd en dit resulteerde op 01 maart 2017 in de erkenning van het Hemofiliereferentiecentrum Antwerpen (UZA-ZNA), waarvan hij Coordinerend Geneesheer is. Hij is ook Directeur van de Hemostase Research Eenheid, met als speerpunt onderzoek naar de erfelijke stollingsziekte von Willebrand Disease. HIj is op dit gebied de toonaangevende expert in Belgie. Hij coordineert ook de nationale studie naar von Willebrand Disease in Belgie (B-Will Study).

Prof Gadisseur is sinds 2012 President van de Belgian Society on Thrombosis and Haemostasis (BSTH), en heeft reeds verschillende kongressen van de BSTH georganiseerd als local organiser (2005, 2012). Hij is ook bestuurslid van de European Thrombosis and Haemostasis Alliance.

Binnen de UAntwerpen verzorgt prof dr Alain Gadisseur het onderwijs over stolling en stollingsafwijkingen (bloedingsproblemen en trombose) binnen de module Bloed in 2e Bachelor en 1e Master Geneeskunde. BInnen de Manama interne geneeskunde verzorgt hij de lessen over antistolling. Hij is ook houder van de CSLBehring Chair in von Willebrand Disease, opgericht in 2010.

 

Afdeling

Statuut & functies

Bijzonder academisch personeel
  • gastprofessor