Alexia Lagast

Aspirant FWO

Foto ID

Volg Alexia op

Over Alexia Lagast

Alexia Lagast voltooide haar studie van de Engelse en Nederlandse letterkunde aan de Universiteit Antwerpen met een masterscriptie over Willems Madoc (het daaruit resulterende artikel vindt u hier). Zij verdiepte zich verder in de middeleeuwen met de master na master Medieval and Renaissance Studies aan de Katholieke Universiteit Leuven, en rondde deze opleiding af met een thesis over de legendarische Pape Jan in Middelnederlandse reisverhalen.

Zij bereidt momenteel een proefschrift voor over het verslag van de vier jaar durende reis naar het Midden-Oosten van de Gentse edelman Joos van Ghistele (1481-1485). In deze vergelijkende studie wordt Tvoyage van Mher Joos van Ghistele (ca. 1491) gecontrasteerd met de reisbeschrijvingen over de Levant van parallelreizigers Felix Fabri en Bernhard von Breydenbach en van zijn adellijke landgenoten Georges Lengherand en Anselm Adorno.


Lees meer over Tvoyage van Mher Joos van Ghistele in het recente artikel van Alexia Lagast: “Omitted in manuscript, praised in print: nameless noblemen in the Middle Dutch travel narrative Tvoyage van Mher Joos van Ghistele (ca. 1491)”.


Tvoyage van Mher Joos van Ghistele in de De Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren. 
 

Statuut & functies

Bijzonder academisch personeel
  • post - doc navorser

Contact

Stadscampus
Grote Kauwenberg 18
S.D.119
2000 Antwerpen
Belgiƫ
Tel. 032654277
alexia.lagast@uantwerpen.be