Andrea Davidson

Andrea Davidson

Contact

Stadscampus
Grote Kauwenberg 18
2000 Antwerpen, BEL

Andrea Davidson is als doctoraatsstudente verbonden aan de Universiteit Antwerpen, waar ze een tekstgenetisch onderzoek naar jongerenliteratuur verricht. De focus van haar project ligt op de 'Dance'-reeks van Aidan Chambers.

Ze behaalde haar Master in de Engelse Literatuur aan de universiteit van Oxford in 2017, waarbij ze zich vooral verdiepte in vroegmoderne literatuur en de schrijfcultuur van jongeren. Andrea onderzocht in haar masterproef genres in brieven van vroegmoderne vrouwelijke adolescenten.

Aan de universiteit van Toronto verwierf Andrea in 2016 haar Honours Bachelor in de Literatuur. Tijdens het schrijven van haar bachelorpaper over het gebruik van affect in vroegmoderne religieuze poëzie was ze Milton Harris Undergraduate Fellow aan het Jackman Humanities Institute van de universiteit van Toronto.

In 2018 werkte Andrea als onderzoeksassistent in ‘open scholarship and learning’ aan de Ryerson University Library in Toronto. Daar ondersteunde ze projecten met betrekking tot ‘open learning repositories’, ‘open publishing’ en het uitbouwen van onderzoeksnetwerken

Afdeling

Statuut & functies

Bijzonder academisch personeel

  • buitenlands doctoraatsbursaal

Interne mandaten

bestuursorgaan bestuursmandaat