Clemens de Olde

Mandaatassistent Stadssociologie

Foto ID

Over Clemens de Olde

Biografie
Ik ben opgeleid als socioloog (MSc, 2007) en filosoof (MA, 2011) aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens mijn studie werkte ik bij diverse Amsterdamse architectenbureaus als ondersteuning- en onderzoeksmedewerker. Zo ging mijn sociologische vorming hand in hand met de ontwikkeling van een interesse in de stad, architectuur en leefomgeving. Dit inspireerde het thema van mijn afstudeerscriptie De Geest van het Modernisme (gepubliceerd in 2009) over de sociale vorming van modernistische architecten.

Na mijn afstuderen werkte ik drie jaar als junior docent bij de opleiding Sociologie aan de Universiteit van Amsterdam (2009-2012) waar ik onderwijs verzorgde in de modules stadssociologie, cultuursociologie en sociologische theorie. Tevens doceerde ik de module Visies op Moderniteit bij de opleiding Algemene Sociale Wetenschappen en begeleidde ik bachelorscripties met het thema Verovering van de Publieke Ruimte.

Na een semester als docent aan een HBO-instelling ben ik in februari 2013 begonnen als assistent bij het onderzoekscentrum OASeS aan de Universiteit Antwerpen. Ik werk hier op een doctoraat over de ontwikkeling van de ruimtelijke cultuur van Vlaanderen en Nederland in de afgelopen 30 jaar. Daarnaast ondersteun ik het onderwijs van diverse professoren en doceer ik het Leeronderzoek Sociologie.

Gastlezingen

Nieuwe gastlezingen worden hier aangekondigd.

Onderzoeksinteresses

 

Stadssociologie - stedelijke cultuur, toerisme en commercie - stadsgeschiedenis - technologie in stedelijke omgevingen - wonen, architectuur en infrastructuur - publieke ruimte en surveillance - openbaar vervoer en mobiliteit - sociologische theorie.

Statuut & functies

Assisterend academisch pers.
  • mandaatassistent

Contact

Stadscampus
Sint - Jacobstraat 2 - 4
S.M.382
2000 Antwerpen
Belgiƫ
Tel. 032655327
Fax 032655798
clemens.deolde@uantwerpen.be