Frederic Vandermoere

Hoofddocent

News and events:

Gastlezing Sophie Devolder (Universiteit Gent)         Posted 03.12.13

Op maandag 9 december om 14u wordt in het kader van het vak ‘Duurzaamheid, Transities en Samenleving’ een gastlezing georganiseerd met Sophie Devolder (Universiteit Gent). Sophie Devolder behaalde een masterdiploma in de Stedenbouw en Ruimtelijk Planning als vervolg op haar architectuurstudie. Na haar opleiding werkte ze als adjunct-adviseur voor de dienst Ruimtelijk Planning van de provincie West-Vlaanderen. Sinds maart 2012 is ze aan de slag als onderzoekster voor het Centrum voor Duurzame Ontwikkeling (UGent). Haar onderzoek 'Steden in Transitie' focust op het ontrafelen en reconstrueren van complexe besluitvormingsprocessen van duurzame stadsprojecten in Vlaanderen. Het onderzoek kadert binnen het Vlaamse Steunpunt Transities voor Duurzame Ontwikkeling (TRADO) en is tevens onderwerp van haar doctoraal proefschrift voor de faculteit Politieke Wetenschappen aan de Universiteit van Gent.

www.cdo.ugent.be

Gastlezing Julia Wittmayer (Erasmus Universiteit Rotterdam)         Posted 27.10.13

Op maandag 25 november om 14u wordt in het kader van het vak ‘Duurzaamheid, Transities en Samenleving’ een gastlezing georganiseerd met Julia Wittmayer (Erasmus Universiteit Rotterdam). Julia Wittmayer is als senior onderzoeker verbonden aan DRIFT (Dutch Research Institute for Transitions) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Haar onderzoek richt zich op vraagstukken rond sociale duurzaamheid en sociale innovatie in steden met een focus op de interacties van acteurs in transformatieprocessen. Ze heeft met name ervaring met kwalitatieve methoden, actieonderzoek en in het faciliteren van participatieve processen. Momenteel focusseert zij zich op stedelijke transitie-initiatieven, als onderzoeker en monitor in het Veerkracht project, als transitiecoach in het EU-Interreg IVb project MUSIC, en als onderzoeker en workpackage-leider in het EU-FP7 onderzoeksproject InContext. Zij is ook betrokken bij beleidsadvies aan gemeenten, zoals recentelijk aan de stad Den Haag rond het stimuleren van duurzaamheid in de stad.

www.drift.eur.nl

Seminarie: Duurzaam communiceren          Posted 04.10.13

Het tweede seminarie ‘Duurzaam communiceren. Communiceren over duurzaamheid’ vindt plaats op donderdag 10 oktober 2013 in het Sint-Felixpakhuis te Antwerpen. Inschrijven kan via www.duurzaamcommuniceren.be

Gastlezing Jelle Boeve-de Pauw (Universiteit Antwerpen)         Posted 27.09.13

Op maandag 21 oktober om 14u wordt in het kader van het vak ‘Duurzaamheid, Transities en Samenleving’ een gastlezing georganiseerd met dr. Jelle Boeve-de Pauw (UA, Instituut voor Onderwijswetenschappen). Dr. Boeve-de Pauw is bioloog en onderwijskundige, en als doctor assistent verbonden aan de opleiding ‘Opleidings- en Onderwijswetenschappen’ aan de UA. De gastlezing handelt over de educatieve effectiviteit van milieueducatie in Vlaanderen, met bijzondere aandacht voor het project ‘Milieuzorg op School’

Onderwerpen masterproef 2013-2014         Posted 03.07.13

Gastlezing Elias Storms (Universiteit Antwerpen)     Posted 20.11.12

Op maandag 26 november om 14h wordt in het kader van het vak ‘Duurzaamheid Transities en Samenleving’ een gastlezing georganiseerd met Drs. Elias Storms (Universiteit Antwerpen, Departement Sociologie).Elias Storms studeerde sociologie aan de Universiteit Antwerpen en is onderzoeker bij OASeS. Gedurende een jaar werkte hij mee aan een onderzoek naar energieramoede in België, in samenwerking met de Université libre de Bruxelles. Momenteel is hij onderwijsassistent binnen het departement sociologie, waar hij een doctoraat over schuld en eigendom voorbereidt.Tijdens de lezing zal hij de problematiek rond energiearmoede in Vlaanderen van naderbij toelichten. 

Gastlezing Franky De Cooman (Radboud Universiteit Nijmegen)   Posted 1.11.12

Op maandag 12 november om 14h wordt in het kader van het vak ‘Duurzaamheid Transities en Samenleving’ een gastlezing georganiseerd met Drs. Franky De Cooman (Radboud Universiteit Nijmegen). Franky De Cooman is werkzaam als consultant in ICT & Statistiek voor grote farmaceutische en telecom/banking bedrijven. Naast tal van activiteiten is hij ook één van de Belgische pioniers van de Transition Towns Movement. Hij bereidt op dit moment tevens een doctoraat voor rond MVO (maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen) aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Tijdens de lezing zal hij d.m.v. tal van praktijkvoorbeelden de focus leggen op de relaties tussen leiderschap, organisaties en duurzaamheidstransities.

Gastlezing Christopher Jones (UC Berkeley) Posted 19.09.12

Op maandag 8 oktober om 14h wordt in het kader van het vak ‘Duurzaamheid Transities en Samenleving’ een gastlezing georganiseerd met Dr. Christopher Jones (UC Berkeley).  Chris Jones is historicus en STS-scholar (nu in de Winickoff group, voorheen bij S. Jasanoff) en finaliseert op dit moment een boek voorlopig getiteld ‘ Routes of Power: Energy and Modern America’. In dit boek, alsook in de lezing, zal hij de focus leggen op het belang van pad-afhankelijkheid en infrastructuur bij de transitie naar steenkool, olie en elektriciteit in de Mid-Atlantische regio tussen 1820 en 1930.