Gert Rijlaarsdam

Prof. Dr

Foto ID

Volg Gert op

Over Gert Rijlaarsdam

Per oktober 2013 werk ik aan de Universiteit Antwerpen (50%) bij de afdeling taalkunde, ten behoeve van de Master Meertalige Professionele Communicatie (MPC). Daarnaast werk ik aan de Universiteit van Amsterdam (50%) en ben ik 'visiting professor' aan de Umea Universiteit in Zweden (10%) sinds januari 2015.

Onderwijs.In de master MPC verzorg ik het onderdeel Methoden en Technieken van Communicateonderzoek, samen met Luuk van Waes. Voor Schakelstudenten maakte ik een cursus Academisch Schrijven, samen met Sarah Bernolet en Nina Vandermeulen. Die cursus is een cursus volgens de principes van (1) blended learning, (2) strategiegericht schrijfonderwijs, (3) procesmodeling (video's) en eigen procesonderzoek (positionering) en (4) absolute en relatieve feedback (dynamische feedback). De cursus is in het voorjaar 2015 voor het eerst gegeven aan 50 schakelstudenten. De digitale component is openbaar beschikbaar.

Onderzoek. Same met Sarah Bernolet onderzoek ik effectieve schrijfprocessen (synthesetaken) van schakelstudenten MPC en de relatie tussen processen, tekstwakliteit en schrijverskenmerken. In een vijfjarig project gefinancierd door NWO (Nederland) onderzoeken we in een Antwerps team de kwaliteit van schrijfvaardigheid van leerlingen (einde secundair) en studenten (jaar 1-2 Bachelor) en de relatie met schrijfprocessen en zetten we innovatieve leeromgevingen op. Zie website.

Zie voor mijn onderzoek mijn UvA-site mijn persoonlijke site.

 

Statuut & functies

Bijzonder academisch personeel
  • vrijwillig medewerker

Contact

Stadscampus
Grote Kauwenberg 18
S.D.132
2000 Antwerpen
Belgiƫ
Tel. 032654270
gert.rijlaarsdam@uantwerpen.be