Inge Van de Plas

Inge Van de Plas

Contact

Stadscampus
Tel.
032655735
Venusstraat 23
2000 Antwerpen, BEL

Inge Van de Plas behaalde haar Master in de Rechten aan de Universiteit Antwerpen in 2013. Datzelfde jaar trad ze toe tot de Balie van Brussel en begon ze als junior-associate bij het advocatenkantoor NautaDutilh. 

In 2014 werd Inge Van de Plas toegelaten tot de Univeristy of Toronto, waar ze haar LL.M diploma behaalde in 2015. Als onderdeel van haar LL.M schreef Inge een thesis onder de begeleiding van prof. dr. Duggan. Deze thesis (The UNCITRAL Legislative Guide, Model Law and Three Country Comparison) is opgenomen in de online bibliotheek van de UNCITRAL. 

In 2016 begon Inge als mandaatassistent aan de rechtsfaculteit van de Universiteit Antwerpen. Onder begeleiding van prof. dr. Melissa Vanmeenen en als lid van de onderzoeksgroep Onderneming en Recht bereidt Inge een doctoraal proefschrift voor in het insolventierecht met inbegrip van zekerheden. Meer bepaald onderzoekt Inge de integratie van het eigendomsvoorbehoud in het ruimere zakelijk zekerheidsrecht en de impact van deze integratie op de positie van de eigenaar-schuldeiser in het insolventie- en zakelijk zekerheidsrecht. In het verlengde van haar doctraal onderzoek publiceert Inge regelmatig in nationale en internationale tijdschriften en boeken (zie publicaties).   

Daarnaast is Inge sinds 2017 lid van de deelredactie actualiteit en sinds 2018 voorzitter van de deelredactie insolventierecht voor het Tijdschrift voor Belgisch Handelsrecht.