Jaume Alonso Fernandez

Postdoctoraal onderzoeker

Foto ID

Volg Jaume op

Over Jaume Alonso Fernandez

Ik ben een postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit Antwerpen, in de onderzoeksgroep van prof. dr. Sonja Hohloch. Ik ben geïnteresseerd in de theorie van dynamische systemen en toepassingen, van abstracte resultaten in integreerbare systemen en symplectische meetkunde tot modelisatie in datawetenschap en fysica.

Mijn huidig onderzoek spitst zich toe in semitorische systemen, een speciaal soort integreerbare systemen die vaak in kwantumfysica voorkomen. Ik heb net mijn doctoraatsproefschrift verdedigd, waarin ik wiskundige software (Mathematica) heb gebruikt om de symplectische invarianten van verschillende families van semitorische systemen te berekenen. Één van mijn motivaties is de combinatie van abstracte theorie met computationele tools. Hierom ben ik nu aan het bekijken hoe ik machine learning (vooral deep neural networks) voor mijn onderzoek kan gebruiken.

Ik ben altijd open voor het bespreken van mogelijkheden tot samenwerking. Ik ben op zoek naar een postdoctorale positie om mijn onderzoek verder te zetten vanaf zomer of herfst 2020

In deze pagina vindt u informatie over mezelf en mijn activiteiten:

Statuut & functies

Bijzonder academisch personeel
  • postdoctoraal bursaal

Contact

Campus Middelheim
Middelheimlaan 1
M.G.221
2020 Antwerpen
Belgiƫ
Tel. 032653378
Fax 032653777
jaume.alonsofernandez@uantwerpen.be