Johan Van de Voorde

Postdoctoraal onderzoeker

Foto ID

Volg Johan op

Over Johan Van de Voorde

Na studies in de rechten in Antwerpen, Namen en Salzburg begon dr. Johan Van de Voorde in 2013 aan een doctoraal proefschrift over de verkrijgende verjaring, onder promotorschap van prof. dr. Nicolas Carette en prof. dr. Renate Barbaix. Hij verdedigde dit succesvol op 7 september 2017. Thans is Johan Van de Voorde postdoctoraal onderzoeker aan de Faculteit Rechten, binnen de schoot van de Onderzoeksgroep Persoon en Vermogen. Hij publiceert geregeld in het Nederlands, Frans en Engels in nationale en internationale tijdschriften en boeken.

Dr. Johan Van de Voorde legt zich thans toe op twee onderzoeksprojecten. Het eerste project betreft de bescherming van subjectieve rechten (zoals het eigendomsrecht en persoonlijkheidsrechten), waar hij nagaat of men een algemeen systeem van bescherming kan opbouwen op basis van het reeds goed uitgewerkte systeem dat zakelijke rechten beschermt. Het tweede project, dat deels overlapt met het eerste, betreft de bescherming van het leefmilieu door het privaatrecht.

Dr. Johan Van de Voorde is daarnaast academisch coördinator van de Leerstoel Dier en Recht (leerstoelhouder is prof. dr. Frederik Swennen).

Contact

Stadscampus
Venusstraat 23
S.V.277
2000 Antwerpen
Belgiƫ
Tel. 032655496
johan.vandevoorde@uantwerpen.be