Kathleen Bodvin

Postdoc navorser

Foto ID

Over Kathleen Bodvin

Kathleen Bodvin werkt als postdoc onderzoeker aan het departement Opleidings- en Onderwijswetenschappen van de Faculteit Sociale Wetenschappen.

In 2018 behaalde ze een doctoraat in de Onderwijswetenschappen. In haar doctoraat onderzocht ze de rol van familiale achtergrond in zorgtrajecten op school. Haar onderzoeksinteresses situeren zich in leerlingenbegeleiding, sociale ongelijkheid, de methode van lesson study.

Momenteel werkt Kathleen als procesbegeleider voor een Lesson study try-out in Vlaanderen, als onderdeel van het ruimere Talent-project (Tailoring education and care to talents of youth). Binnen dit project worden lespraktijken ontworpen voor cognitief sterke leerlingen in de reguliere klas via de Lesson Study methode. Daarnaast is Kathleen betrokken in het SONO-project over ervaringen bij de werking van het nieuwe ondersteuningsmodel M-decreet. Tot slot schrijft Kathleen, samen met prof. Elke Struyf, aan een nieuw handboek leerlingenbegeleiding voor de lerarenopleiding. Hierin integreert ze de bevindingen uit haar doctoraat samen met de recentste evoluties en inzichten rond leerlingenbegeleiding.

Statuut & functies

Bijzonder academisch personeel
  • post - doc navorser

Contact

Stadscampus
Sint-Jacobsstraat 2
S.Z.304
2000 Antwerpen
Belgiƫ
Tel. 032654239
kathleen.bodvin@uantwerpen.be