Kathleen Van Royen

Doctoraatsbursaal

Foto ID

Over Kathleen Van Royen

Kathleen Van Royen is doctoraal onderzoekster aan het Departement Communicatiewetenschappen van de Universiteit Antwerpen. Sinds 2013 maakt ze deel uit van de onderzoeksgroep MIOS (Media & ICT in Organizations & Society). Ze heeft een Master in Strategische Communicatie en een Master in Gezondheidsvoorlichting en –bevordering. Haar onderzoeksinteresse gaat uit naar gezondheidscommunicatie en –bevordering, met een bijzondere focus op jongeren.

Kathleen is sinds 2013 betrokken in het AMiCA project. Het doel van dit project houdt het waarborgen van de online veiligheid van kinderen en jongeren in. Hiervoor wordt een automatisch monitoring systeem ontwikkeld om kritieke situaties voor jongeren op sociale netwerksites op te sporen door middel van beeld- en tekstanalyse. Drie situaties staan centraal in het onderzoek: cyberpesten, seksueel grensoverschrijdend gedrag, en depressie en suïcidaal gedrag. Meer informatie kan gevonden worden via: http://www.amicaproject.be/

In het kader van haar doctoraat, voert Kathleen momenteel onderzoek uit naar jongeren, sociale media en online seksueel grensoverschrijdend gedrag, onder supervisie van Prof. Dr. Karolien Poels en Prof. Dr. Heidi Vandebosch. Concreet bestudeert ze percepties van jongeren rond seksueel grensoverschrijdend gedrag op sociale media, hoe jongeren hiermee omgaan en manieren om online seksueel grensoverschrijdend gedrag aan te pakken. 

Statuut & functies

Bijzonder academisch personeel
  • vrijwillig medewerker

Interne mandaten

Contact

Stadscampus
Sint - Jacobstraat 2 - 4
S.Z.110
2000 Antwerpen
Belgiƫ
Tel. 032655257
kathleen.vanroyen@uantwerpen.be