Roselinde Kessels

Post - doc navorser FWO

Foto ID

Volg Roselinde op

Over Roselinde Kessels

Roselinde Kessels is postdoctoraal onderzoeker van het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen (FWO) en gastprofessor in econometrie aan de Faculteit Toegepaste Economische Wetenschappen van de Universiteit Antwerpen in België. In 2006 behaalde ze haar doctoraat in de Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven in België.

Haar voornaamste onderzoeksdomein betreft het ontwerp en de analyse van discrete keuze-experimenten. Deze experimenten worden veelvuldig gebruikt om voorkeuren van mensen te kwantificeren in marketing, transport, gezondheid, en milieu en publieke economie waar keuzegedrag wordt gemeten aan de hand van discrete of kwalitatieve responswaarden of keuzes (bv. keuzes van consumentengoederen, transportmiddelen, gezondheidsprogramma’s). Na haar doctoraat heeft ze haar onderzoek uitgebreid naar het bredere domein van econometrische methoden met toepassing op het meten en ontleden van sociaal-economische ongelijkheid in gezondheid.

Naast auteur van diverse nationale en internationale publicaties is Roselinde Kessels ook een veel gevraagd consultant en docent in statistiek, econometrie en het ontwerp van experimenten. Momenteel is ze gastprofessor in econometrie voor de Bachelor programma's Sociaal-Economische Wetenschappen en Toegepaste Economische Wetenschappen – Economisch Beleid aan de Faculteit Toegepaste Economische Wetenschappen van de Universiteit Antwerpen. Ook was ze in 2013-2014 gastprofessor in econometrie voor dezelfde programma’s op Master niveau en in 2009-2010 en 2011-2012 was ze gastprofessor in statistiek voor de Bachelor programma’s Handelsingenieur, Toegepaste Economische en Sociaal-Economische Wetenschappen aan dezelfde faculteit.

"The best thing about being a statistician is that you get to play in everyone's backyard" – John Tukey, wereldberoemd statisticus en bedenker van de woorden "software" en "bit".

Statuut & functies

Bijzonder academisch personeel
  • post-doc navorser FWO 1 hern.

Interne mandaten

Contact

Stadscampus
Prinsstraat 13
S.B.205
2000 Antwerpen
Belgiƫ
Tel. 032654095
roselinde.kessels@uantwerpen.be