Roselinde Kessels

Post - doc navorser FWO

Foto ID

Volg Roselinde op

Over Roselinde Kessels

Roselinde Kessels is postdoctoraal onderzoeker van het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen (FWO) en docent in econometrie. In 2006 behaalde ze haar doctoraat in de Toegepaste Economische Wetenschappen aan de KU Leuven in België.

Haar voornaamste onderzoeksdomein betreft het ontwerp en de analyse van discrete keuze-experimenten. Deze experimenten worden veelvuldig gebruikt om voorkeuren van mensen te kwantificeren in marketing, transport, gezondheid, milieu en publieke economie waar keuzegedrag wordt gemeten aan de hand van discrete of kwalitatieve responswaarden of keuzes (bv. keuzes van consumentengoederen, transportmiddelen, gezondheidsprogramma’s). Na haar doctoraat heeft ze haar onderzoek uitgebreid naar het bredere domein van econometrische methoden met toepassing op het meten en ontleden van sociaal-economische ongelijkheid in gezondheid.

Roselinde Kessels heeft reeds een 10-tal doctoraatstudenten intensief begeleid in hun onderzoek. Naast auteur van diverse nationale en internationale publicaties is ze ook een veel gevraagd consultant en docent in econometrie, data science, statistiek en het ontwerp van experimenten.

Statuut & functies

Bijzonder academisch personeel
  • post-doc navorser FWO 1 hern.

Interne mandaten

Contact

Stadscampus
Prinsstraat 13
S.B.205
2000 Antwerpen
Belgiƫ
Tel. 032654095
roselinde.kessels@uantwerpen.be