Samuel De Winter

Aspirant van het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek - Vlaanderen (FWO)

Foto ID

Volg Samuel op

Over Samuel De Winter

Samuel De Winter behaalde in 2015 zijn bachelor in de rechten met de grootste onderscheiding en in 2017 zijn master met grote onderscheiding aan de UA, telkens als hoogst gerangschikte student. Uit interesse voor het vermogens- en vastgoedrecht volgde hij een Manama Notariaat aan de VUB, die hij met grote onderscheiding voltooide. 

Het FWO-Vlaanderen kende hem een doctoraatsbeurs toe voor fundamenteel onderzoek, met Nicolas Carette (prof. goederenrecht) en Ingrid Opdebeek (prof. bestuursrecht) als promotoren, over het beginsel van de gelijkheid van burgers voor openbare lasten, dat de hoogste rechtscolleges recent als vergoedingsgrond voor eigendomsbeperkingen in het algemeen belang hebben toegepast.

Hij heeft meerdere nationale en internationale publicaties in het vastgoedrecht en sprak daarover op zowel nationale als internationale congressen. Hij was tevens lid van het interuniversitair team belast met de codificatie en herziening van de wetgeving m.b.t. de federale patrimoniumdocumentatie (overheidsopdracht door FOD Financiën gegund aan de VUB).

Statuut & functies

Bijzonder academisch personeel
  • aspirant FWO

Contact

Stadscampus
Venusstraat 23
S.V.275
2000 Antwerpen
Belgiƫ
Tel. 032655894
samuel.dewinter@uantwerpen.be