Sara Van Waes

Sara Van Waes

Contact

Stadscampus
Tel.
032654829
S.M.236
Sint-Jacobstraat 2
2000 Antwerpen, BEL

Sara Van Waes is verbonden als gastprofessor aan de masteropleiding Opleidings- en Onderwijswetenschappen (OOW). Daar verzorgt ze onder meer de opleidingsonderdelen Wetenschappelijk Rapporteren en Organisatiekunde.

Onderzoeksmatig kijkt Sara naar de relatie tussen professionele ontwikkeling en netwerkontwikkeling. Rond dit topic verdedigde ze haar proefschrift 'The Ties that Teach: Teaching Networks in Higher Education' (2017). Daarvoor onderzocht ze onder meer de onderwijsnetwerken van opleidingen in het (hoger) onderwijs. Via onderzoeksprojecten bij diverse organisaties bracht ze de kracht van informele netwerken verder in kaart. Zo zette ze ook netwerkinterventies op waarbij ze individuen en teams bewust maakte van cruciale netwerkkenmerken en de (potentiële) waarde ervan; om zo de ontwikkeling van sterke netwerken te faciliteren.

Voorheen werkte Sara 10 jaar bij het Expertisecentrum Hoger Onderwijs (ECHO) als onderwijsondersteuner en onderzoeker. Ze verzorgde daar onderwijskundige professionalisering voor assistenten en docenten aan de universiteit en hogescholen (onder meer rond toetsing, peer assessment en competentieontwikkeling van studenten). 

Lees je graag het e-book van mijn proefschrift?

E-book van mijn proefschrift/of my dissertation: 'The Ties that Teach: Teaching networks in higher education'

Afdeling

Statuut & functies

Bijzonder academisch personeel

  • gastprofessor

Interne mandaten