Sarah Knoops

Mandaatassistente

Lopend doctoraatsproject

Het gelijkheidsbeginsel in aanvullende pensioenen voor werknemers: een moeilijk evenwicht tussen bescherming en flexibiliteit

promotor: prof. dr. Daniël Cuypers en prof. dr. Britt Weyts

start- en einddatum: 1 oktober 2016 -> 30/09/2022

 

Bij de beoordeling van het aanvullend pensioen (tweede pijler) als alternatief of substantiële aanvulling voor het wettelijk pensioen spelen de gelijkheid tussen de werknemers en het niveau van de bijdragen een belangrijke rol. Enerzijds zijn er nog steeds werknemers die volledig uit de boot vallen en niet genieten van de opbouw van een aanvullend pensioen via hun werkgever of sector. Anderzijds kan het bedrag van de pensioenbijdrage van een aangesloten werknemer sterk variëren. De aansluiting bij een pensioenplan staat dus niet garant voor een gelijke opbouw. Hoe stelt het recht grenzen aan deze diversificatie in aanvullende pensioenen?

In dit onderzoek wordt het gelijkheidsbeginsel in aanvullende pensioenen voor werknemers  onderzocht, met veel aandacht voor de recente ontwikkelingen. De focus ligt op de concrete toepassing van het gelijkheidsbeginsel in aanvullende pensioenen voor werknemers, met onder andere aandacht voor een onderscheid gebaseerd op leeftijd of op het arbeidscontract  (inclusief het eenheidsstatuut). Deze analyse wordt aangevuld door een beperkte empirische studie en een functionele rechtsvergelijking met Nederland en Luxemburg.