Onderzoeksgroep

Expertise

Valorisatie, project en grant management. in de levenswetenschappen.

IOF valorisatiemanager Infectieziekten en omgevingsgezondheid 15/02/2022 - 31/12/2026

Abstract

De multidisciplinaire valorisatie domein manager coördineert de verschillende consortia die actief zijn in het domein van vaccinatie en infectieziekten en milieugezondheid. Deze ervaren valorisatiemanager is verantwoordelijk voor de overkoepelende strategie en de samenwerking tussen de verschillende PI's. Verder is dit profiel ook sterk geconnecteerd met het bedrijfsleven en de beleidsmakers.

Onderzoeker(s)

Onderzoeksgroep(en)

    Project type(s)

    • Onderzoeksproject

    Precisiegeneeskunde technologie (PreMeT) 01/01/2021 - 31/12/2026

    Abstract

    Precisiegeneeskunde staat voor het precies afstemmen van een medische behandeling op basis van het genetisch profiel, levensstijl en omgeving van een patiënt. Het maakt gebruik van technologieën die de artsen de mogelijkheid geven om op een meer accurate manier te voorspellen welke behandeling en preventiestrategie voor een bepaalde aandoening werkzaam zal zijn in welke subgroep van patiënten. De voornaamste drijfveren voor de evolutie naar precisiegeneeskunde zijn de technologische vooruitgang, zoals de nieuwe generatie sequencingtechnologie in genomica, de toenemende beschikbaarheid aan gezondheidsdata en de groei in datawetenschappen en kunstmatige intelligentie. In deze domeinen zullen 6 sterke onderzoeksteams van de UAntwerpen de krachten bundelen om hun onderzoek te vertalen in een technologieplatform voor precisiegeneeskunde (PreMeT) dat aangeboden kan worden aan de industrie, hospitalen, onderzoeksinstituten en onze samenleving. De missie van PreMeT is om precisiegeneeskunde mogelijk te maken via een geïntegreerde aanpak bestaande uit genomica en 'big data analytics'.

    Onderzoeker(s)

    Onderzoeksgroep(en)

    Project type(s)

    • Onderzoeksproject

    IOF Valorisatie Levenswetenschappen. 01/05/2017 - 31/12/2020

    Abstract

    In de levenswetenschappen werken meerdere AUHA onderzoeksgroepen op regelmatige basis samen met het bedrijfsleven. Een aantal van de betrokken professoren kunnen beroep doen op een IOF-mandaathouder toegewezen aan een IOF-consortium waartoe zij behoren. In het bijzonder alle andere professoren en onderzoekers van de faculteit Geneeskunde en Gezondsheidswetenschappen en de faculteit Farmaceutische, Biomedische en Diergeneeskundige Wetenschappen worden ondersteund door dit IOF mandaat in het faciliteren van samenwerking met het bedrijfsleven. De projecten kunnen onder meer biomerkeronderzoek, biologische tools, exploitatie van analysemethoden, in vitro en in vivo modellen, medical devices, e-Health en revalidatietoepassingen betreffen.

    Onderzoeker(s)

    Onderzoeksgroep(en)

      Project website

      Project type(s)

      • Onderzoeksproject