Vanessa Vankerckhoven

Vanessa Vankerckhoven

Contact

Campus Drie Eiken
Tel.
032652523
D.R.212
Universiteitsplein 1
2610 Wilrijk, BEL

Biomedicus (UA, 2000)
Doctor in de Medische Wetenschappen (UA, 2009)
Doctoraatsthesis getiteld: 'Safety, immunomodulation and effects on the human gastro-intestinal flora'

Werkzaam als CEO bij het Universiteit Antwerpen spin-off bedrijf Novosanis (www.novosanis.com) dat is ontstaan uit multidisciplinair onderzoek aan het Vaccin & Infectieziekten Instituut (VAXINFECTIO) en Productontwikkeling (Artesis Hogeschool) ism de industriële partner Voxdale, ontwerp-en engineering bureau.

Onbezoldigd BAP aan het Vaccin & Infectieziekten Instituut (VAXINFECTIO), vakgroep binnen de Faculteit Geneeskunde.

IOF mandataris ofwel onderzoek- en innovatiemanager (2009-2013) Vaxinfectio: verantwoordelijk valorisatie van onderzoek, patenten, spin-off creatie, samenwerking met de industrie, het aantrekken van externe onderzoeksfinanciering (EU, Vlaams, nationaal, industrie), schrijven van projectvoorstellen en het harmoniseren van het onderzoek binnen het instituut (www.vaxinfectio.be).

Project manager (2007-2011) van het Europees project ESAC (European Surveillance of Antimicrobial Consumption) dat het gebruik van antibiotica in Europa in kaart brengt.

Project manager (2002-2006) van het Europees project PROSAFE (Biosafety evaluation of probiotic lactic acid bacteria used for human consumption) dat de bioveiligheid van probiotica heeft bestudeerd.

Afdeling

Statuut & functies

Bijzonder academisch personeel

  • gastprofessor

Interne mandaten