Workshops en demo's

Campus In-Zicht bundelt de activiteiten op de Universiteit Antwerpen waaraan secundaire scholen kunnen deelnemen. Ben je nieuwsgierig naar het aanbod? Klik hier om meer te weten te komen over de kennismaking met en voorbereiding op de universiteit, StudyChat, het honoursaanbod, nascholingen, olympiades,... Ook Aan de slag maakt deel uit van het aanbod van Campus In-Zicht. We bieden zowel workshops als demonstraties en infosessies voor leerlingen én leerkrachten. Hieronder vind je een overzicht. Heb je vragen en/of wil je een voorstel op maat? Contacteer ons dan via aandeslag@uantwerpen.be en we bekijken samen de mogelijkheden.

Voor leerlingen

Workshop

• Inhoud: We geven een korte introductie over Aan de slag aan de leerlingen, tonen enkele zelfstudiepakketten binnen het online voorbereidingsplatform en zetten hen daarna zelf aan het werk op basis van de weg die ze reeds hebben afgelegd in hun eigen studiekeuzeproces.
  • Benodigdheden: computerlokaal (computer per leerling of per duo leerlingen), beamer en projectiescherm
  • Duur: +/- 50 minuten

Demonstratie

• Inhoud: We geven aan de leerlingen een algemene presentatie met informatie over Aan de slag en tonen de mogelijkheden binnen een aantal zelfstudiepakketten.
  • Benodigdheden: beamer en projectiescherm
  • Duur: +/- 30 minuten

Voor leerkrachten

Infosessie

• Inhoud: We geven de leerkrachten uitleg over het doel en de inhoud van het online voorbereidingsplatform. We tonen ook hoe het concreet werkt, loodsen de deelnemers door enkele zelfstudiepakketten en laten hen, indien mogelijk, zelf aan de slag gaan met het materiaal binnen het platform.
  • Benodigheden: beamer, projectiescherm en, indien gewenst, een aantal computers om zelf aan de slag te gaan
  • Duur: onderling te bepalen