In beweging tegen chronische ziekten in Zuid-Afrika!

Wat is DIK CDIP?

DIK CDIP staat voor 'Dikgale Chronic Diseases Intervention Project' en is een samenwerkingsproject tussen de Universiteit van Limpopo en de UAntwerpen om de zorg voor chronische aandoeningen (hypertensie, verhoogde bloedsuikerspiegel, overgewicht) in de rurale Dikgale regio in Zuid-Afrika te verbeteren.

Wat kan jij doen?

Wil je lopen? Schrijf je dan in voor de Antwerp 10 Miles en zet jezelf mee in beweging tegen chronische ziekten. Laat je dan sponsoren per mile, organiseer een benefiet of zet wat geld opzij en stort je bijdrage op het rekeningnummer van de UAntwerpen (BE46 7350 0799 7636 op naam van Universiteit Antwerpen, Prinsstraat 13).

  • Als je een bijdrage van minstens €10 stort vóór 3 april dan krijg je als loper een uniek DIK CDIP T-shirt. Vermeld dan “DIK CDIP – T-shirt” bij je overschrijving.
  • Je kan ook een fiscaal aftrekbare gift doen ten voordele van het project. Dit kan vanaf €40. Vermeld dan “DIK CDIP – fiscaal attest” bij je overschrijving.

Wens je de 10 Miles niet mee te lopen? Geen probleem, je bent altijd welkom om een bedrag naar keuze te storten op bovenstaand rekeningnummer. Alvast hartelijk bedankt voor je vrijgevigheid!

Wat gebeurt er met het ingezamelde geld?

De bijdragen zullen gebruikt worden om, in samenwerking met de Universiteit van Limpopo, de zorg rond chronische aandoeningen (diabetes, overgewicht, hypertensie) in de Dikgale regio te verbeteren. Een belangrijk deel zal ook gaan naar de drop-in centers in de regio. Dit zijn opvangcentra voor kansarme (wees)kinderen en ouderen die getroffen worden door de dubbele belasting van infectieziekten en chronische aandoeningen. Omdat de meeste centra het moeten redden zonder subsidies probeert de Universiteit van Limpopo hen te ondersteunen door materiaal zoals dekens, matrassen, kookgerief en zaaigoed te voorzien.

Heb je vragen?

Contacteer dan Dimitri Geelhand de Merxem: dimitri.geelhanddemerxem@uantwerpen.be of +32 3 265 26 48.