Cyber-Shoc internationaal

Het Cyber-Shoc onderzoek treedt buiten de landsgrenzen! De opzet en eerste resultaten van het onderzoek werden gepresenteerd op verschillende internationale wetenschappelijke congressen:

  • 17th European Conference on Developmental Psychology, Braga (Portugal), 8-12 september 2015
  • 20th Workshop Aggression, Linz (Oostenrijk), 20-21 november 2015
  • WAOP (Werkgemeenschap van onderzoekers in Arbeids- en Organisatiepsychologie) conferentie, 27 november 2015
  • Etmaal van de Communicatiewetenschap 2016, Amsterdam (Nederland), 4-5 februari 2016

Bevraging werkbeleving en ICT - HRMagazine (04/05/2015)

Ook HRMagazine werkt mee aan ons onderzoek:

"Wat is de impact van ICT op het functioneren van werknemers? Dat is tot op heden nog maar weinig onderzocht. Tot nu, want een onderzoeksteam van de KU Leuven organiseert een bevraging rond de werkbeleving van de werknemers, de sociale relaties en het gebruik van ICT binnen de arbeidsplaats."

Lees het volledige artikel.

Kenniscentrum tegen pesten (06/02/2015)

In een open brief in De Morgen pleiten 18 professoren, waaronder Heidi Vandebosch die promotor is van Cyber-Shoc, voor een Vlaams kenniscentrum tegen (cyber)pesten. De oproep komt er bij het begin van de Week tegen Pesten. Volgens de schrijvers is er veel goede wil bij de scholen, maar ontbreekt het hen aan knowhow voor een juiste aanpak, en treden ze pas op als het fout loopt.

Waarom deelnemen aan onderzoek? (22/01/2015)

Waarom zou je als school deelnemen aan onderzoek? In een blogpost van KULeuven blogt legt schoolpsychologe Sofie Wouters het belang van deelname aan onderzoek uit.