Resultaten cyberpesten op school (september 2016)

Het onderzoek in de scholen is afgerond. Zo'n 1700 leerlingen uit het eerste middelbaar (in schooljaar 2014-2015) vulden drie keer een vragenlijst in over de gebeurtenissen die ze meegemaakt hadden, hun emoties en hun ervaringen met pesten en cyberpesten. De infographic (link hieronder) geeft een visuele samenvatting van de resultaten van alle deelnemende scholen en leerlingen.

Resultaten cyberpesten op het werk (juli 2016)

Vlaamse werknemers uit verschillende sectoren werden drie keer bevraagd over hun ervaringen met cyberpesten op het werk. Uit de analyses blijkt dat er drie groepen werknemers konden onderscheiden worden.

Resultaten tweede schoolonderzoek (december 2015)

De tweede dataverzameling in scholen is afgerond. Alle dertien scholen die de eerste keer meededen, hebben ook de tweede keer deelgenomen. In totaal hebben 1747 leerlingen uit het tweede middelbaar de vragenlijst ingevuld. Het rapport hieronder beschrijft enkele resultaten.

Resultaten eerste werknemersbevraging (december 2015)

Het Cyber-Shoc onderzoek bij werknemers verloopt in drie fasen van dataverzameling: de eerste in april-mei 2015, de tweede in oktober-november 2015 en de derde in april-mei 2016.

De eerste fase van dataverzameling is ondertussen afgerond. Er hebben 1501 werknemers uit voornamelijk overheidsinstanties deelgenomen aan het onderzoek. Enkele resultaten van dit onderzoek worden gepresenteerd in een infographic, die je hieronder kunt downloaden.

Resultaten eerste dataverzameling in scholen (juni 2015)

Het Cyber-Shoc onderzoek in scholen verloopt in drie fasen van dataverzameling: de eerste in april-mei 2015, de tweede in oktober-november 2015 en de derde in april-mei 2016. Leerlingen van het eerste middelbaar (in april-mei 2015) worden opgevolgd gedurende een jaar. Met behulp van een vragenlijst worden hun online en offline ervaringen in kaart gebracht.

De eerste fase van dataverzameling is ondertussen afgerond. In totaal namen 1721 leerlingen van het eerste middelbaar deel uit 13 scholen. Enkele resultaten van dit onderzoek worden gepresenteerd in een infographic, die je hieronder kunt downloaden.