Wikify Antwerpen!

Onder de vlag 'Wikify Antwerpen!' en ter gelegenheid van Erfgoeddag organiseren de Bijzondere Collecties van de Universiteitsbibliotheek en de Bibliotheek van het Ruusbroecgenootschap een Wikipedia-schrijfsessie op zaterdag 27 april 2019. We werken daarbij samen met PACKED VZW en Wikimedia Belgium.

Gebruikmakend van onze rijke prentencollecties schrijven we artikels over 'Antwerpse plaatsen, gebouwen en heiligen'. We vertrekken daarbij vanuit twee collecties: het Prentenkabinet van de Universiteit Antwerpen en de Collectie Thijs.

De eerste is een collectie van ongeveer 1350 prenten, geproduceerd tussen de 15de en 21ste eeuw, over de geschiedenis en stadsontwikkeling van Antwerpen. De tweede een verzameling van circa 1100 devotieprenten en -teksten, opnieuw met bijzondere aandacht voor het Antwerpse. Beide collecties werden recent opgeladen naar Wikidata/Wikimedia.

wikipedia

(Bron afbeelding: By Wikimedia Foundation - Wikimedia Foundation, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=31451419)

Wikify Antwerpen!

By Wikimedia Foundation - Wikimedia Foundation, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=31451419

Contact

Tom Deneire Stadscampus
S.A.104
Prinsstraat 13
2000 Antwerpen
tom.deneire@uantwerpen.be