Over Rose en Kobe


Kobe Desramaults

Kobe Desramaults (°1980) leerde de knepen van de keuken bij onder meer Carles Abellan in Spanje en Sergio Herman in Zeeland. Naast restaurant In De Wulf runt hij ook brasserie De Vitrine en bakkerij De Superette in Gent. Hij werd verkozen door Gault & Millau tot ‘Chef van het Jaar’ in 2012. Cruciaal in zijn keuken is fermentatie. “Die geven een hele aparte smaak aan gerechten, maar minstens even belangrijk is dat ze gezond zijn, want ze stimuleren ons immuunsysteem," zegt Kobe hierover. "We haalden onze kennis uit oude boeken en zijn er al lang mee bezig. Maar op een gegeven moment ontstond de nood aan bijkomende expertise, en daarbij is de samenwerking met Prof. Sarah Lebeer van onschatbare waarde."


Rose Green

De 28-jarige Rose Green is de Ierse souschef van In De Wulf. De rechterhand van Kobe Desramaults werkte voordien in het Deense toprestaurant Noma. “Ik ben chaos, zij is structuur”, zegt Kobe. “Ik heb ideeën, maar geen geduld. Rose heeft dat veel meer dan ik. Voor fermentatie is dat nodig, want dat is een proces van soms jaren. Rose kan stap voor stap denken, dingen opvolgen. Zo werken wij samen, perfect complementair."