Leesvoer (al dan niet gefermenteerd)

Boeken

De helden van het echte eten

door: Alle dagen honger

Alle Dagen Honger is het foodcollectief van Barbara Serulus, Johanna Goyvaerts en illustratrice Mayken Craenen, drie dames met een zwak en een passie voor echt eten. Tijdens hun festival Krachtvoer en op hun meermaals bekroonde blog Alle Dagen Honger delen ze die passie onder andere door de mensen aan het woord te laten die dat echte eten maken: food artisans die voor een kleinschalige en ambachtelijke aanpak kiezen, die bijvoorbeeld brood bakken met niets meer dan bloem, zout, water en eindeloos veel geduld, of boter van eigenhandig gemolken melk die verandert van kleur en smaak naargelang het seizoen. Of ... door fermentatie.

Over dit boek (artikel in Knack)

The Art of Fermentation (Engels)

door: Sandor Ellix Katz

"The Art of Fermentation" is the meest complete gids voor doe het zelf fermentatie! Sandor Katz presenteert hierin de verschillende concepten en processen van fermentatie op een duidelijke manier. Zo duidelijk dat de lezer gegidst kan worden door zijn eerste ervaring met het maken van zuurkool, yoghurt, etc. Maar ook voor de meer ervaren gebruiker is deze boek een aanrader om zo meer begrip en inzicht te krijgen in het fermentatieproces!

Dit boek wordt ook soms wel eens 'de bijbel van fermentatie' genoemd. En terecht!