Global Minds@The Movies 2018: een reis in Uganda

Een reis in Uganda, via een spraakmakende documentaire en boeiende sprekers

Een initiatief van de Associatie Universiteit en Hogescholen Antwerpen, USOS en het Global Minds-programma van VLIR-UOS.

Met deze reis in Uganda willen de Universiteit Antwerpen, de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen, de Karel de Grote Hogeschool, de Hogere Zeevaartschool en USOS de aandacht vestigen op een land waar reisbeursstudenten hun stage of onderzoek kunnen doen.

Aan de hand van deze spraakmakende documentaire ‘Mercy Killing’ (Uganda/België, 2018) reizen we Uganda rond en zoomen we in op een ontwikkelingsproblematiek van dit land in het Zuiden en hoe mensen iets proberen te doen aan hun uitdagingen. Een kind met een beperking grootbrengen is een grote en zware uitdaging. Voor ouders in een heel arm ontwikkelingsland is het nog moeilijker. Ga je naar het hospitaal als je minder dan een dollar per dag verdient? Hoelang hou je het vol als je man je vlak na de geboorte achterlaat? Hoeveel beledigingen kan je verdragen?

Een trio van sprekers, regisseur Luk Dewulf, Inge Wagemakers &  Rose Nambooze van het 'Angel's Center for Children with Special Needs', nodigen uit tot debat.

Omdat beelden zoveel meer zeggen dan woorden…

28 maart 2018 van 19u30 tot 22u

  • 19:30u Inleiding door trio van sprekers regisseur Luk Dewulf, Inge Wagemakers &  Rose Nambooze van het 'Angel's Center for Children with Special Needs'
  • 20:00u Vertoning film
  • 21:00u Nabespreking met sprekers
  • 21:30u Receptie: elke student krijgt een gratis drankje in de bar van Cartoon's 'Sous-Sol Bier Bar à Vin'

Waar?

In zaal 3 van de Stadsbioscoop Cartoon's in de Kaasstraat 4-6, 2000 Antwerpen

Deelnemen aan deze filmavond is gratis op vertoon van studenten- of personeelskaartInschrijven is verplicht en doe je vooraf via  de link 'inschrijven'.

Welke film?

Gratis inschrijven


Contact

Karo(lien)
Vrints
Dienst Internationale Samenwerking
Stadscampus, S.GK12-104
Gratiekapelstraat 10
2000 Antwerpen
Tel. + 32 3 265 48 00
Karolien.Vrints@uantwerpen.be