Green Office @the movies. De nachten worden langer en de temperatuur gaat geleidelijk aan naar beneden: tijd voor een movie night! Op 7 december zullen we in het bijzijn van regisseur Pieter Van Eecke kijken naar zijn nieuwste film “Planet B”.  

Twee jongeren groeien op in een wereld die zichzelf vernietigt. Ze zoeken elk hun eigen weg en tasten af hoe ver ze willen gaan in hun acties.

De dertienjarige Bo woont in een rustige buurt, heeft een liefhebbende familie, veel vrienden en doet het goed op school - een vrij perfect tienerleven. Net als jongeren over de hele wereld is Bo nieuwsgierig, stelt ze alles in vraag en is ze opstandig. Terwijl ze het nieuws volgt, wordt ze zich steeds meer bewust van de vernietiging van onze planeet - niet alleen in verre oorden, maar ook dichter bij huis, in België. Ze besluit de strijd tegen de klimaatverandering aan te gaan en sluit zich aan bij Extinction Rebellion, samen met haar boezemvriend Luca. Ze bezetten fabrieksterreinen en snelwegen, en worden al snel geconfronteerd met tegenstand: ze worden genegeerd, bekritiseerd en gearresteerd en brengen zelfs tijd door in politiecellen. Terwijl Luca steeds radicalere acties voorstelt, zoekt de meer bedachtzame Bo haar eigen weg door de uitdagingen van onze tijd. 

Planet B is het coming-of-age verhaal van twee jonge tieners die proberen op te groeien in een wereld die zichzelf vernietigt. Wat is er nodig om mensen te laten beseffen dat er geen Planeet B bestaat? 

  • WAT: Documentaire “Planet B” met regisseur Pieter Van Eecke 
  • WANNEER: donderdag 7 december  
  • HOE LAAT: 19.00u  
  • WAAR: lokaal R.008 op de stadcampus
  • INKOM: helemaal gratis!  

Benieuwd wie er nog geïnteresseerd is? Volg de link naar ons facebook event en krijg updates.