Duurzaamheid en mode - live online nascholing CNO

'De fashion industry is booming business'. De mode-industrie heeft een omzet van 3 miljard dollar en vertegenwoordigt 2% van het wereldwijde GDP. Wereldwijd worden 75 miljoen mensen tewerkgesteld in de modesector. 1 op 6 mensen werken in de mode- en aanverwante sectoren. 1 op 100 in de luxury sector. De fast fashion heeft echter met labels als Shein zijn limieten bereikt. De mode-industrie staat voor enorme uitdagingen: duurzaamheid, digitalisering, globalisering en ethische kwesties.

In dit online webinar, georganiseerd door CNO, wordt gefocust op duurzaamheid en hoe de mode meer circulair gemaakt kan worden. Het is immers vijf voor twaalf. Hoe kan de industrie meer duurzaam worden? Welke nieuwe business modellen bestaan er? En hoe zit het met het consumentengedrag? Voer voor discussie en reflectie!

De nascholing wordt gegeven door Annick Schramme. Annick is professor aan de Universiteit Antwerpen (Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie), verantwoordelijk voor de masteropleiding Cultureel Management en een jaarlijkse summerschool in modemanagement in samenwerking met IFM in Parijs. In 2018 startte ze aan de Antwerp Management School een nieuwe internationale Master in Fashion Management in samenwerking met Domus Academy in Milaan en FAAP in Sao Paolo.

Gratis voor studenten van UAntwerpen. Dit kan door bij de inschrijving in het veld opmerkingen te noteren dat je student van UAntwerpen bent. 

Afspraak:

  • Donderdag 23 maart
  • 19.00u - 21.00u
  • Online nascholing met inschrijven (gratis voor studenten UA)