Workshop duurzaamheidseducatie

Deze workshop richt zich tot docenten, onderwijsassistenten, CIKO-medewerkers en andere collega's met een onderwijsopdracht. Faculteit Sociale Wetenschappen organiseert een workshop rond duurzaamheidseducatie. De bedoeling is om je te inspireren, met een aantal concrete tips waarmee je aan de slag kan, cross-overs vanuit andere faculteiten zeker welkom!

Ben je bekommerd om duurzaamheid en klimaatverandering, maar weet je niet of en hoe je dit thema kan aankaarten in je onderwijs? 

Inhoud

Duurzaamheid en klimaatverandering zijn steeds prominentere thema's in ons dagelijkse leven, maar hoe zet je in je lessen in op duurzaamheidseducatie aan de hand van duurzaamheidsuitdagingen? In deze twee uur durende workshop leggen we hier de basis voor. We vertrekken van duurzaamheidsuitdagingen waar je affiniteit mee hebt. We gaan op zoek naar krachtige methodieken om met je studenten te werken aan duurzaamheidscompetenties en zo de uitdagingen het hoofd te bieden. Finaal werken we toe naar een concrete output die je als basis kan gebruiken om in je lespraktijk met duurzaamheidseducatie (verder) aan de slag te gaan.

Deze workshop wordt ingevuld door het Duurzaam Educatiepunt, een expertisecentrum van de Vlaamse overheid. Zij zetten in op duurzaamheidseducatie, in nauwe samenwerking met universiteiten en hogescholen.

Praktisch

·       Datum en tijdstip: 21 maart tussen 12u en 14u

·       Locatie: Stadscampus, lokaal S.C. 205

·       Lunch wordt voorzien

·       Taal: Nederlands

REGISTRATIE VERPLICHT