Koken met de groententas (Online) (29 maart - 18u)

Beste studenten, kookprinsen en prinsessen,  

Zijn jullie ook benieuwd naar hoe je super lekkere en gemakkelijke vegan gerechtjes zelf kan koken?

Wel, Inez en Elisabeth hebben voor jullie een leuke kookworkshop opgenomen die je op eender welk moment kan bekijken. We werken bovendien met de groententassen die elke student kan kopen via de universiteit. Die groenten zijn biologisch en super vers! Ideaal dus om lekkere en simpele gerechtjes mee te koken. Hopelijk trekken jullie allemaal jullie kookshort aan!  

Een groentenpakket bestellen doe je hier (inhoud van de pakketten verschilt afhankelijk van het pakket).

Werkgroep Duurzaamheid (i.s.m. de Studentenraad)

Mis jij bepaalde elementen bij het duurzaamheidsbeleid van de UAntwerpen? 

Goed nieuws! Studentenraad UAntwerpen organiseert samen met GreenOffice een werkgroep waar jullie al jullie ideeën kwijt kunnen. We gaan verder in gaan op duurzaamhied in het onderwijs, bij de komida, cursussen... Heb jij hier een mening over? Kom dan zeker naar de werkgroep duurzaamheid en geef je input! Samen, voor onze medestudenten, maken wij het verschil!

Concreet: Online via Microsoft Teams (De link naar de meeting wordt later naar je e-mail gestuurd.)

Alle UAntwerpen studenten zijn van harte welkom!

Vragen kunnen gesteld worden aan Jana Scheers, coördinator participatie, via studentenraad.participatie@uantwerpen.be.

Online filmavond (30 maart - 20u)

​We feel privileged. Whenever we need or want to drink water, it's there.

KORTOM 

Wat? Filmscreening van In search of the changemakers (Dopper) 

Waar? Online: Teams meeting

Wanneer? 30 maart 20u  

Good To know? Docu is in Engels en duurt 45min

Jullie hebben wellicht allemaal wel eens gehoord van Dopper en hun kleurrijke hervulbare drinkflessen. Maar wisten jullie ook dat Dopper allerlei projecten opstartte in verschillende landen om zo de toegang tot drinkbaar water te verkrijgen? Zo begon Dopper enkele jaren geleden met het Changemaker project in Nepal waarbij ze lokale dorpen te hielpen bij het verkrijgen van toegang tot veilig drinkwater. Bovendien documenteerde ze deze onderneming wat resulteerde in hun eigen documentaire ‘In search of the changemaker’. 

Wij zullen dan ook met veel plezier deze documentaire streamen met jullie op een heuse online filmavond in het teken van onze klimaatweek. Heb jij zin in een leuke ontspannende avond met een informatieve vertoning? Aarzel dan niet om je dinsdagavond 30 maart vrij te maken en deel te nemen aan onze online cinema. Hopelijk zien we je daar!  

https://dopper.com/blog/everything-you-didnt-know-about-dopper-in-nepal

Ploggen Groenenborger en Middelheim

Ploggen (of plandelen) is een activiteit dat het opruimen van afval combineert met joggen (of wandelen).  

Dus als je genoeg hebt van al dat binnen zitten, nog eens frisse neus wilt halen en je benen wilt strekken, dan is onze 4e activiteit zeker iets voor jou! Want dan gaan we met z’n alle ploggen. 

Be the change you want to see. 

Nog eens een goede reden om achter je computer vandaan te komen. 

Kom samen met ons ploggen op campus Groenenborger (om 10u) en/of campus Middelheim (om 14u).  

Inschrijven verplicht op: Samen sterk tijdens corona: ploggen

Gezellige babbel met Climate Wanderers

Beste studenten 

Donderdag zal er online webevent worden gehouden door leden van Climate Wanderers. Wie zijn zij? Wel Climate Wanderers is een team van enthousiaste natuurwandelaars die volgend jaar een wandeling door Europa zullen houden (van Noorwegen tot Portugal). Bij dit project willen ze natuurlijk zoveel mogelijk studenten warm maken. Wandel jij volgend jaar ook mee? Kom dan zeker eens luisteren naar wat ze te vertellen hebben over hun project.

VOLZET: Workshop circulaire economie (online)

Wanneer? Donderdag 1 april om 19u

Waar? via zoom (link krijg je na inschrijving)

Deze activiteit is jammer genoeg reeds volzet

Je hebt gedurende je lessen ongetwijfeld al gehoord van de circulaire economie! Een cool begrip, dat jammer genoeg vaak met saaie diagrammen wordt getoond. Je aandacht smolt zot als sneeuw voor de zon. In deze online workshop gaat Michiel (alumnus Productontwikkeling en Milieuwetenschappen) letterlijk aan de slag met dit begrip! Veel praktische voorbeelden zorgen ervoor dat jullie nieuwe ideeën krijgen rond duurzame businessmodellen, hoe de planeet leefbaarder te maken en hoe we onze aardkorst minder kunnen uitputten.