LGBTQ forum 22/06/2018: Gender & Seksualiteit, Onderwijs & Onderzoek

Graag nodigen we je uit voor de volgende bijeenkomst van het LGBT-forum op 22 juni 2018 om 14.00 uur. Net als de vorige zomereditie vindt het forum dit jaar plaats aan de faculteit Politieke & Sociale wetenschappen van de Universiteit Gent.

Met als centrale thema ‘Gender & Seksualiteit, Onderwijs & Onderzoek’biedt het forum ditmaal een perspectief op de manier waarop LGBT-thematieken in het onderwijs aangekaart kunnen worden, en een wetenschappelijke benadering van niet-traditionele relatievormen.

Kaj Poelman (çavaria), beleidsmedewerker onderwijs, komt het verloop van de schoolklimaatenquête bij LGBT+ jongeren in het secundair onderwijs die dit jaar voor de eerste maal wordt afgenomen toelichten. Voor dit onderzoek werkt çavaria samen met Columbia University en GLSEN, die deze enquête al geruime tijd afnemen in de Verenigde Staten.

Katrien De Graeve (UGent), postdoctoraal onderzoekster aan het Centre for Research on Gender and Culture, vertelt daarna over haar onderzoek naar polyamorie en niet-traditionele relatievormen. 

Vanaf 13.30 uur is iedereen welkom voor koffie, thee en een eerste bijkletsmoment. De lezing begint om 14.00 uur, gevolgd door een korte pauze en het groepsdebat. Na het forum is er vanzelfsprekend ruimte voor enig informeel genetwerk!

Het forum gaat deze keer op de volgende locatie: lokaal 1.0. van de Paddenhoek, Campus Aula.