Service voor bedrijven

De Mesodrome is een uitgelezen kans voor bedrijven, overheidsinstanties of andere onderzoeksgroepen om bepaalde ecologische hypothesen te toetsen, beheersstrategieën uit te proberen, nieuwe producten te testen,... of gewoon om eens een wild idee uit te proberen. Contacteer Freddy Dardenne voor meer informatie.

Hieronder ziet u enkele voorbeelden van zulke testen.

VMM test krabbenval

De Chinese Wolhandkrab vormt een ernstige bedreiging voor onze waterlopen. Ze graven holen, destabiliseren dijken en oevers, en vreten de watervegetatie weg (zie ook hier). Daarom dat de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) een beheersplan opstelt om de krabben af te vangen. Maar hoe doe je dat nu zo efficiënt mogelijk? In de Mesodrome testten ze het ontwerp van hun nieuwe val.

In het nieuws: www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/05/22/met-miljoenen-in-onze-waterlopen--wat-doet-de-chinese-wolhandkra/

Op televisie: www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/05/21/320_000_chinese_wolhandkrabbenlopenindeval/

ROTOR maakt kunst met krabben

Dit najaar ontvangt de Mesodrome een twaalftal in Vlaanderen gevangen Chinese Wolhandkrabben, ter voorbereiding van een kunstproject van het Brusselse collectief Rotor. In het kader van zowel de Triennale Brugge als Beaufort 2018 voorziet Rotor twee installaties rond de thematiek van deze krabben, één in Brugge en één in Zeebrugge. 

Meer informatie vindt u hier: 

www.triennalebrugge.be

www.beaufort2018.be

www.rotorb.org