Antwerp Design Factory

De Antwerp Design Factory (ADF) is een fysieke en virtuele hub voor pre-incubatie, ontwerpend onderzoek én creatieve samenwerking. Het is een design space voor studenten, medewerkers van UAntwerpen, bedrijven, organisaties en publieke instellingen. Hierdoor zorgt ADF voor innovatie van producten en diensten in multidisciplinaire teams.

“Binnen ADF zijn we al meer dan een jaar bezig met projecten rond pre-incubatie, met een unieke signatuur in Europa”, legt Jouke Verlinden uit. “Midden in de stad, met banden met hightech, fashion, medische wereld en humane wetenschappen is de ADF bezig met mensgerichte innovatie. Dat leidde reeds tot samenwerkingen met Flanders Make, UZA, de Design Sciences Hub, Provincie Antwerpen en vele internationale projecten binnen en buiten Europa. Centrale thema’s zijn industrie 4.0, circulair ontwerpen, zorgtechnologie en sociale innovatie.”

Making it happen in the city

ADF is een platform in het centrum van Antwerpen waar kennis uitgwisseld wordt, en waar:

• expertise en ondersteuning geboden wordt bij de aanpak van innovatie, productontwikkeling en prototyping
  • academisch onderzoek wordt gedaan om dit ecosysteem te optimaliseren en een nationale/Europese voortrekkersrol op te nemen
  • state-of-the-art faciliteiten voor ideevorming, prototyping en validatie worden ondergebracht, aangedreven door digitale faciliteiten (mixed reality, digitale fabricage…)
  • de samenwerking tussen studenten, onderzoekers en organisaties wordt gevoed in een future-proof kader
  • een podium wordt gecreëerd voor evenementen rond multidisciplinaire innovatie (masterclasses, seminaries, exposities…).

ADF is verbonden aan de Onderzoeksgroep Productontwikkeling van UAntwerpen.

Visualising generative design iterations of a car door structure. Conceived and crafted for Flanders Make at Antwerp Design Factory

Giving tangible form to generative design iterations of a car door structure. Conceived and crafted for Flanders Make at Antwerp Design Factory.