Team

Charlotte De Backer

Charlotte De Backer is docent aan het Departement Communicatiewetenschappen van de Universiteit Antwerpen, waar ze les geeft en onderzoek uitvoert binnen het domein van de interpersoonlijke communicatie, met bijzonder interesse in prosociaal gedrag en sociale banden/processen. Ze behaalde haar doctoraatstitel aan de Universiteit Gent in 2005. Momenteel is ze voornamelijk geïnteresseerd in onderzoek naar de impact van eetgewoontes op prosociaal gedrag, en het gebruik van roddel (offline en online) als sociaal bindmiddel.

 

Heidi Vandebosch

Dr. Heidi Vandebosch is professor bij het departement Communicatiewetenschappen aan de Universiteit Antwerpen. Sinds 2005 doet zij onderzoek naar cyberpesten (voorkomen, profielen van daders en slachtoffers, impact, interventies, de rol van scholen, politie en nieuwsmedia). Ze is de promotor van verscheidene onderzoeksprojecten over cyberpesten, zoals Friendly ATTAC (een interdisciplinair project gericht op de ontwikkeling van een adaptief en gepersonaliseerd computerspel tegen cyberpesten). 

 

 Gaëlle Ouvrein

Gaëlle Ouvrein is in 2015 afgestudeerd als master in de communicatiewetenschappen aan de KULeuven. In mei 2019 behaalde ze haar doctoraat in de communicatiewetenschappen met haar onderzoek rond online celebrity bashing. Momenteel werk Gaëlle op een FWO postdoc project dat zich verder focust op de bystanders en slachtoffers van online celebrity bashing.