Monaco Solar & Electric Boat Challenge 2017

Resultaat Monaco & Electric Boat Challenge 2017

13 juli 2017

Tijdens de eerste dag van het evenement vond de keuring van de boot plaats. Hierbij werd gekeken of de boot aan alle technische reglementen voldeed en of deze veilig genoeg was voor op open water te gaan. Na een hele dag verschillende testen te ondergaan, werd onze boot goedgekeurd en konden we met een gerust hart beginnen aan de verschillende race onderdelen.

14 juli 2017 

De eerste dag begon met een endurance race juist buiten de haven van Monaco. Het doel was om als eerste 50 rondjes te varen rond een uitgelegd traject. Na ongeveer twee uur kwam het eerste team over de meet. Wij hadden na die tijd een totaal van 20 ronden, waarmee we 6de in de A klasse waren op 9 teams en 12de overall op 21 teams.

15 juli 2017 

Op de laatste dag stonden de slalom en championship races op het programma. In de slalom race moest elk team slalommen tussen 10 boeien op zee, heen en terug. Hierbij zijn wij 6de geeindigd in de A klasse en 15de overall. Later die dag werden de championship races gereden. Dit waren 1 tegen 1 races waarbij de winnaar van de race mocht overgaan naar de volgende ronde. Jammer genoeg hadden we niet de snelheid om ver te geraken in dit onderdeel: we werden 6de in de A klasse.

Later op de dag werd de finale uitslag van het evenement meegedeeld. Hierbij werden we zesde in de A klasse op 9 teams en werden we dertiende overall op 21 teams. 

Foto's en video's kan je bekijken op deze pagina.

Pictures Monaco Solar & Electric Boat Challenge 2017

Pictures during the Monaco Solar & Electric Boat Challenge 2017