Op donderdag 23/5/2019 organiseerden USAB en het Universitair Centrum Sint-Ignatius Antwerpen (UCSIA) in samenwerking met de provincie Antwerpen een netwerkevent waar de ‘inclusieve economie’ centraal stond. We brachten de academische gemeenschap, het middenveld en actoren uit de sector van de sociale economie met elkaar in contact. Een boeiend event met heel wat aanwezigen die konden netwerken en inspiratie opdoen.

Download de presentaties:

Integrale powerpoint netwerkevent (pdf - 326 kb)

Presentatie Raf Pauly (pdf - 1,2 MB)

Presentatie  Bruno De Maeyer, Flexpack (pdf-  3,4 MB)

Presentatie Sandra Deketelaere, Wotepa (pdf - 1 MB)

Presentatie Hans Bouwen, Groep Talent (pdf - 1,2 MB)

Presentatie Filip Vanlommel, De Winning (pdf - 2,2 MB)

Over de sprekers

Raf Pauly is doctoraatsstudent aan het departement Publieke Governance, Management en Financieën aan Universiteit Gent. Voor CSI Flanders onderzoekt hij de relatie tussen overheid en middenveld.
 

Bernard Hubeau is emeritus gewoon hoogleraar bij de Faculteit Rechten en de Faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit Antwerpen en docent bij de Faculteit Recht en Criminologie van de Vrije Universiteit Brussel. Hij is voorzitter van de Vlaamse Woonraad,  van een sociaal verhuurkantoor in het Zuiden van Antwerpen en van het Platform Energiearmoede van de Koning Boudewijnstichting.

Bea Cantillon is gewoon hoogleraar en directeur van het Centrum voor Sociaal Beleid Herman Deleeck aan de Universiteit Antwerpen. Zij is voorzitter van het beheerscomité van FAMIFED - Federaal Agentschap voor de Kinderbijslag, afgevaardigd bestuurde van vzw ucsia en voorzitter van 11.11.11. . Sinds 2003 is Bea Cantillon lid van de Koninklijke Belgische Academie, lid van de Hoge Raad voor de Werkgelegenheid en sinds 2013 lid van de expertencommissie Pensioenhervorming 2020-2040. In de periode 2004-2008 was zij vice-rector van de Universiteit Antwerpen.

Sandra Deketelaere, is algemeen coördinator van maatwerkbedrijf Wotepa, Antwerpen

Bruno De Maeyer is gedelegeerd bestuurder van maatwerkbedrijf Flexpack, Puurs

Hans Bouwen,is voorzitter van het managementteam bij Groep Talent, Herentals

Filip Vanlommel is directeur van de sociale onderneming De Winning in Lummen

Pieter Cools, is docent in de Master Sociaal Werk en post-doctoraal onderzoeker voor het Centre for Research on Environmental and Social Change (CRESC, voormalig OASeS) aan de Universiteit Antwerpen

(credits afbeelding 'inclusieve economie in actie: Frederik Hulstaert bvba)