Onderwijs en armoede

Tweede netwerkevent armoedebestrijding

Maandag 22 februari 2016 van 13 tot 18 uur
Klooster van de GrauwzustersStadscampus Universiteit Antwerpen
Lange Sint Annastraat 7, 2000 Antwerpen

Een samenwerking tussen de Universitaire Stichting voor Armoedebestrijding (USAB) en de Academische Werkgroep Armoedebestrijding van de Universiteit Antwerpen

Onderwijs en armoede

In Vlaanderen leeft één kind op tien in armoede. Onderwijs wordt algemeen erkend als een belangrijke schakel om armoede te overwinnen. Cijfers over armoede zijn er voldoende. Academische expertise is er ook, zeker aan de Universiteit Antwerpen. Onze onderzoekers hebben oog voor armoede. Vlakbij, in de stad, maar ook op internationaal niveau.

Expertise is één zaak, actie is een andere. Om dat laatste te stimuleren, organiseert de UAntwerpen netwerk-evenementen rond armoedebestrijding. Hierbij laten we onze vorsers kennis maken met organisaties die zich inzetten voor de bestrijding van armoede rondom ons. Daartoe richten we evenementen in, waarop organisaties uit het middenveld en personen die zich inzetten voor deze problematiek aan bod komen en in debat gaan met onze vorsers. Tijdens dit tweede netwerk-evenement staat het verband tussen onderwijs en armoede centraal.

Iedereen, vorsers en belangstellenden, leden van de academische gemeenschap van de UAntwerpen of niet, werknemers van middenveldorganisaties en hun leden die zich bij deze problematiek betrokken voelen of er willen toe bijdragen, is van harte welkom!

Deelname is gratis, maar registratie vooraf is verplicht.
U kan zich als deelnemer inschrijven via het inschrijvingsformulier.

Telefonische info: +32 3 265 30 43 (mevrouw Rit Van Damme)

Download de presentatie van prof. Ides Nicaise: Armoede en Onderwijsbeleid: een overzicht
Download de presentatie van Luc Vanden Bogaerde (Onderwijs Samenlevingsopbouw Vlaanderen)
Download de presentatie van Annik Soete (Petrus en Paulus campus West)
Download de presentatie van Bert D'hondt (Welzijnszorg)
Download de presentatie van prof. Christiane Timmerman

Bekijk een beeldverslag van het evenement

Deelnemende verenigingen