Afbeeldingen

De vereisten voor de afbeeldingen die je op de website publiceert zijn grondig veranderd. We bundelden alle informatie, en hebben templates en tutorials ter beschikking.

Downloads

Downloads zullen beheerd worden via een aparte module, die momenteel nog in ontwikkeling is. Dus niet meer in te stellen via de teksteditor. Omwille van veiligheidsmaatregelen zijn enkel nog pdf's toegelaten. Bij overzetting van oude naar nieuwe website bleven alle downloads wel bewaard en beschikbaar. Zodra je nieuwe downloads wil publiceren zal je met de nieuwe module moeten werken.

Gebruik downloads trouwens enkel in uitzonderlijke gevallen! Formulieren in Word zet je beter om naar online formulieren.

Gekoppelde inhoud

De manier waarop gekoppelde inhoud beheerd wordt zal veranderen. Alles wat er nu is werd meegenomen tijdens de migratie en is gepubliceerd, maar je kan even geen nieuwe gekoppelde inhoud aanmaken.

Als je momenteel een bestaand gekoppeld item aanpast, worden alle gekoppelde items aangepast.

Als er eentje wordt verwijderd wordt enkel die verwijderd, de andere elementen blijven staan.

Meer info volgt.

Navigatie tot maximum 5 niveau's diep op een subsite

Op de nieuwe website zal de navigatie vanaf de homepage van een subsite slechts 5 niveau's diep kunnen gaan (homepage van je subsite = 0). 

Maximum 15 items op éénzelfde navigatieniveau

Op één navigatieniveau zal je nog maximum 15 items kunnen plaatsen. Dat zijn er volgens de usabilityrichtlijnen eigenlijk al 8 teveel, we zijn dus soepel :-)

Pagina onzichtbaar in navigatie = niet gepubliceerd

Alle pagina's die op 'onzichtbaar in navigatie' stonden in de 'oude' website kregen de status 'niet gepubliceerd' mee op de nieuwe website. Deze pagina's zijn dus enkel beschikbaar in de back-end, en niet meer bereikbaar op de website zelf. 

Twitter feed is niet meer beschikbaar

Het webpart voor de socialmedialinks kreeg wel een mooie facelift. In latere fase bekijken we hoe een socialmediafeed op basis van verschillende kanalen kan geëmbed worden op een webpagina.