Deze activiteit is (voorlopig) afgelopen. Indien er nieuwe data gepland worden, komen deze hier online. Volg zeker de Instagrampagina van het STIP @uantwerpenstip om op de hoogte te blijven van alle activiteiten.

Zin om medestudenten te leren kennen en tegelijkertijd de wereld een stukje mooier te maken?  

Schrijf je dan in om samen te gaan ‘ploggen’, een initiatief van Green Office.  

De plog-wandelingen starten bij Campus Middelheim en Campus Groenenborger. Hier ontvang je de spullen die je nodig hebt om te ‘ploggen’.

Wat is ploggen?

‘Ploggen’ is zwerfvuil rapen tijdens een fijne wandeling (om het even waar). Je kan genieten van de natuur en tegelijk de omgeving proper houden, een win-win dus! Vaak krijg je veel complimentjes en positieve reactie tijdens de wandeling van toevallige voorbijgangers. Een niveau hoger is dan de combinatie van joggen en afval rapen tegelijk. (Je krijgt van Green Office ook een kleine bedanking na het evenement.) 

All initiatives also take place in English, so international students are very welcome to participate!

Persbericht 16 maart 2021

Samen Sterk brengt studenten samen (en de stad wordt er properder van) 

Studenten leggen nieuwe contacten tijdens netwerkproject UAntwerpen

Door de coronacrisis volgen studenten al een jaar grotendeels online les. Nieuwe contacten leggen en vrienden maken was, zeker voor de eerstejaarsstudenten, nog nooit zo moeilijk. Om het welzijn van de studenten te verhogen lanceert de Universiteit Antwerpen het concept Samen Sterk. Dit project organiseert wekelijks verschillende activiteiten, met maar één focus: studenten in contact brengen met elkaar.

Samen wandelen, een museum bezoeken, een kunst- en cultuurwandeling maken, verschillende activiteiten werden reeds georganiseerd door de medewerkers van het UAntwerpen-project rond mentaal welzijn. Het doel? Studenten samenbrengen in deze moeilijke tijden. “We hopen met ons project dat studenten hun sociaal netwerk kunnen uitbreiden en versterken. Dit kan dan weer een positieve invloed hebben op hun welzijn en bepaalde mentale problemen doen verminderen of helpen voorkomen”, zegt projectmedewerker studentenwelzijn Femme Swinnen. ​

​We hopen met ons project dat studenten hun sociaal netwerk kunnen uitbreiden en versterken


Bewustmaking

Op 8 maart ging ook de nieuwe activiteit ploggen van start, waar studenten een wandeling maken en ondertussen zwerfvuil oprapen. Enkele activiteiten worden georganiseerd in samenwerking met een van de vele geledingen van de universiteit. Zo is het ploggen een samenwerking met Green Office, het duurzaamheidsnetwerk van UAntwerpen.

“Naast studenten te laten genieten van de natuur, willen we hen ook bewustmaken van hoeveel afval er in de stad is”, zegt Inez Vanhoutte van Green Office. Het netwerk organiseert, naast het Samen Sterk project, verschillende activiteiten doorheen het academiejaar met als doel een duurzaam leven toegankelijk te maken voor studenten. 

Cultuur opsnuiven

Met de Samen Sterk activiteiten komen de studenten ook meer in contact met de stad waarin ze studeren. Ze snuiven de Antwerpse cultuur op en maken kennis met de verschillende musea in de stad. Vanaf donderdag 18 maart gaat ook de kunst- en cultuurwandeling van Rubi, de cultuurorganisatie van UAntwerpen, van start. Hierbij leren de studenten bijzondere plaatsen in de stad kennen en worden ze geïnspireerd door kunst, cultuur én mode. Ongeveer iedere week komt er een nieuwe activiteit online.

Volgens Femme zijn er nog heel wat initiatieven in de maak. “We willen de activiteiten zo veel mogelijk op en rond de campus, coronaproof organiseren. Zo blijven de studenten zich verbonden voelen met de universiteit en elkaar”, klinkt het bij de projectmedewerker. Wat deze initiatieven exact inhouden, blijft nog heel even een verrassing.